logo

Studiecirkel i musik - vad är det?

Studiefrämjandet är Sveriges största oberoende studieförbund och vi vänder oss till dig som spelar musik. Oavsett om du vill lära dig spela ett instrument, om ni söker replokal eller om ditt band ska släppa er andra skiva så finns det saker vi kan hjälpa till med. Ta kontakt med någon av oss musikhandläggare i Umeå så berättar vi vad vi kan hjälpa till med!

 

Våra populära musikkurser hittar du på Studiefrämjandets Musikskola

Om ni redan har ett band eller om ni vill starta ett så kan ni ta kontakt med oss och starta en studiecirkel. En studiecirkel betyder att du och dina vänner träffas och lär er nya saker! Ni bestämmer själva vad ni vill lära er.

 
Vad kostar det?

Det mesta som vi skriver om här på sajten kostar ingenting för er. Hur är det möjligt? Förutsättningen är superenkel: ni startar en studiecirkel hos oss. Studiefrämjandet har inget uppdrag att tjäna pengar. Vi får ekonomiskt stöd från staten, landstingen och från kommunerna för att anordna studiecirklar i bl.a. musik. Därför kan vi hjälpa till med replokaler eller något annat som behövs för att ni ska kunna spela tillsammans och utveckla er musik!

Klicka här för att starta en studiecirkel

 

Replokaler

Vi har replokaler på flera håll i Umeåregionen, bl.a på Stallet (Umestan), Västra Kyrkogatan och Kvartsvägen (Carlshem). Vi har DJ-rum & spellokal på Kulturhuset Klossen.

Läs mer om våra replokaler

 

Spelningar

Spelningar är det som våra musikgrupper efterfrågar mest. Därför gör vi minst

2 500 arrangemang om året runt om i hela Sverige. Livekarusellen och Nemis (New Music In Sweden) är bara två exempel på speltillfällen där du kan få chans att utvecklas som musiker och scenpersonlighet. I Umeå är vi med och arrangerar Umeå Open, Discouragefestival, Gårdsbandsfestivalen osv. Dessutom gör vi varje år några hundra mindre spelningar tillsammans med er band.

Läs mer om spelningar

 

Inspelning

Vi jobbar med allt ifrån portastudios till professionella musikstudior. De flesta prylarna lånar du helt gratis om du har studiecirkel hos oss! I Umeå har vi bl.a:

Läs mer om inspelningsmöjligheter

 

Arrangera (låna musikutrustning)

Är ni sugna på att arrangera? Vi har små aktiva högtalaranläggningar till mindre arr eller stora högtalare för er som ska behöver något större. Vi har även trummor, förstärkare och en massa kunskap. Hör av dig för att få veta mer!

Läs mer om att skapa ett kulturarrangemang

 

Workshops & clinics

Vår år ordnar vi några föreläsningar eller workshops inom musikrelaterade områden t.ex. studioteknik, liveljud eller inspirationsföreläsningar för band som vill nå ut med sin musik. Om du har egna idéer, berätta för oss!

 

Stöd & support

Vi har kunskaper och ett kontaktnät som du kan ta del av för att utveckla dig eller ditt band, oavsett om ni är nybörjare eller mer erfarna musiker, eller sysslar med andra former av musikproduktion m.m.

 

Affischer & Merch

Vi har en profesionell Xerox-skrivare för A3-affischer i full färg! Enkelt, snabbt & billigt! Vill ni trycka backdrops eller liknande har vi koll på vart du får mest för pengarna!

 
Studiematerial

Söker ni material för att lära er mer på egen hand så kan vi också hjälpa er. Exempel på ett aktuellt studiematerial är det som vi tagit fram till Utbildningsradions TV-serie "Låtarna som förändrade musiken". Just nu jobbar vi också med en stor uppdatering av vårt studiematerial på webben Musikakuten.se