logo

Studiecirkel i musik - vad är det?

En studiecirkel betyder att du och dina vänner kan träffas och lära er nya saker, med vår hjälp. Ni bestämmer själva vad ni vill och inte vill göra, och det är precis så enkelt som det låter.

Ansök här om att starta en ny studiecirkel.


Projektstöd

Ni som startar en studiecirkel i musik hos oss får hjälp att nå era mål genom projektstöd. Följande projektstöd erbjuds just nu för att hjälpa er framåt i ert musikutövande:

 

 

Studiefrämjandets musikverksamhet
140 engagerade musikproffs runt om i landet jobbar för att hjälpa dig som spelar, sjunger eller vill börja. Vi har kunskaper och ett kontaktnät som du får ta del av för att utveckla dig eller ditt band, oavsett om ni är nybörjare eller mer erfarna musiker.

 

Vi på Studiefrämjandet Stockholms län vill ständigt utvecklas och kvalitetsförbättra vår verksamhet. Vi är redan grymma på musik men vi vill bli ännu bättre! Vår verksamhet finansieras av offentliga medel och vi tycker att det är viktigt att alla får chansen att ta del av dessa, oavsett vilken genre man lirar eller vilket kön en råkar tillhöra. Hos oss finns det redan fantastiskt många musikgrupper som har studiecirkel och som tar del av projektstöd, utrustning, spelningar, lokaler och mycket mer. Men vi vet att det finns ännu fler band/DJ-kollektiv/arrangörer med mera som inte ens vet om att vi finns! Vi vill göra vår musikverksamhet öppnare, mer jämställd, fördomsfri och genusmedveten. Detta för att hitta er som inte hittat till oss, helt enkelt.

 

Personlig handläggare

När ni startar en studiecirkel så få ni alltid en egen personlig handläggare. Så fort ni önskar ta del av något projektstöd (spelningar, inspelning, merchandise etc) så kontaktar ni er egna handläggare. I Stockholm arbetar dessa handläggare med musik och alla har själva en musikbakgrund.


Vad kostar allt detta?
Det mesta som vi skriver om här på sajten kostar ingenting för er. Hur är det möjligt? Förutsättningen är superenkel, och det är att ni startar en studiecirkel hos oss. Studiefrämjandet har inget uppdrag att tjäna pengar. Vi får ekonomiskt stöd från staten, landstingen och i bästa fall kommunerna för att anordna studiecirklar i musik och i många andra ämnen. Därför kan vi se till att ni kan spela tillsammans, utveckla er musik – och att ni har råd till det!