logo
Tjejerna i Browsing Collection leder Sweden Rock-kollo sommaren 2018.

Anmäl dig till Sweden Rock-kollo 2018!

Rocken och framför allt hårdrocken hör till musikbranschens allra mest mansdominerade genrer. Hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival har i samarbete med Studiefrämjandet länge strävat efter att ge fler tjejer en naturlig plats på festivalens scen för nya band. Nu tar de två aktörerna gemensamt ett initiativ för att ytterligare uppmuntra, stödja och främja tjejer som vill spela hårdrock, genom att starta Sweden Rock-kollo. 

Läs vårt pressmeddelande om kollot här

 

Information och anmälan

Sweden Rock-kollo arrangeras för tjejer i åldern 13-17 år under samma vecka som Sweden Rock Festival och kommer bland annat att innefatta spännande studiebesök på festivalområdet. Själva kollot är förlagt till Hällevikslägret som ligger i närheten. Där finns förutsättningar för att rigga upp flera replokaler så att deltagarna kan leva, lära och andas rockmusik i tre dagar.

 

Syftet med Sweden Rock-kollo är att sammanföra tjejer som vill spela rockmusik i band. Kollot kommer att ledas av medlemmarna i bandet Browsing Collection från Skövde som är erfarna kolloledare och dessutom själva har stått på scenen på Sweden Rock Festival. Mimi Brander 20 år, leadsång och kompgitarr i Browsing Collection berättar:

 

- Vi har alla i bandet tidigare fått möjligheten att åka iväg på liknande musikläger, när vi precis hade börjat spela musik och vi vet precis hur mycket det kan ge. Det känns så himla häftigt att få möjligheten att inspirera och peppa kids som är i samma ålder som vi var när vi började lira!

 

Sweden Rock-kollo arrangeras på Hällevikslägret den 4-5-6 juni och det finns plats för 20 deltagare från hela landet i åldern 13-17 år. Det går bra att vara nybörjare men det är önskvärt med lite enkla förkunskaper i något instrument. Vid fler än 20 anmälda kommer ett urval att göras baserat på förkunskaper och instrument, i syfte att få en bra sammansättning i gruppen.

 

Anmälan kan göras t.o.m. den 15 april. Glöm inte att skriva vilket/vilka instrument du spelar. Senast den 22 april får du besked om ifall du har fått en plats!

 

Kollot är kostnadsfritt men deltagarna står själva för sin resa till och från Hällevikslägret (eller Sölvesborg dit transporter kan samordnas).

 

Din anmälan skickar du till musik.blekinge@studieframjandet.se

 

 

Kontakt:
För mer information om Sweden Rock-kollo, kontakta Burt von Bolton på Studiefrämjandet riksförbundet: 08-545 707 36, burt.von.bolton@studieframjandet.se 

 

Om Sweden Rock Festival
Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke. I år går festivalen av stapeln 6 - 9 juni och bland de bokade artisterna finns Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween, Stone Sour, Tarja och Vixen. www.swedenrock.com

 

 

Läs också om Studiefrämjandets Nemis-scen för ny musik på Sweden Rock Festival