logo

Studiecirkel i musik- vad är det?

En studiecirkel betyder att du och dina vänner kan träffas och lära er nya saker, med vår hjälp! Ni bestämmer själva vad ni vill och inte vill göra, och det är precis så enkelt som det låter.

När ni startar en studiecirkel i musik kan vi hjälpa er med:

 

Spelningar

Replokaler

Inspelning

Workshops & clinics

Stöd & support

Musikutrustning

Studiematerial

 

 

Vad kostar allt detta? 

Det mesta som vi skriver om här på sajten kostar ingenting för er. Hur är det möjligt? Förutsättningen är superenkel, och det är att ni startar en studiecirkel hos oss. Studiefrämjandet har inget uppdrag att tjäna pengar. Vi får ekonomiskt stöd från staten, landstingen och i bästa fall kommunerna för att anordna studiecirklar i musik och i många andra ämnen. Därför kan vi se till att ni kan spela tillsammans, utveckla er musik – och att ni har råd till det!Spelningar

Spelningar är det som våra musikgrupper efterfrågar allra mest. Därför gör vi minst 2 500 arrangemang om året. Livekarusellen och Nemis (New Music In Sweden) är bara två exempel på speltillfällen där du kan få chans att utvecklas som musiker och scenpersonlighet.


Replokaler

Vi har 1 700 replokaler runt om i landet, många av dem i egna musikhus. För dig som är nybörjare finns det på många orter färdigutrustade lokaler där du kan få hjälp att komma igång.


Inspelning

De allra flesta som spelar hos oss vill förr eller senare spela in sin musik. Därför jobbar vi med allt ifrån portastudior till professionella musikstudior. Bland annat har vi 65 egna musikstudior!


Workshops & clinics

Ibland behöver våra deltagare ny inspiration. Då anlitar vi kändisar eller proffs som kommer och håller i seminarier där det kan handla om allt ifrån att bli bättre på sitt instrument, utveckla sitt scenframträdande eller bygga sin egen effektpedal. Om du har en annan idé, berätta för oss!


Stöd & support

140 engagerade musikproffs runt om i landet jobbar för att hjälpa dig som spelar eller sjunger. Eller vill börja! Vi har kunskaper och ett kontaktnät som du kan ta del av för att utveckla dig eller ditt band, oavsett om ni är nybörjare eller mer erfarna musiker.


Musikutrustning

Saknar du ljudanläggning, förstärkare eller annan utrustning när du ska ut och spela? På många platser har vi musikprylar att låna ut till dig som har en studiecirkel i musik hos oss.

 

Studiematerial
Söker ni material för att lära er mer på egen hand så kan vi också hjälpa er. Exempel på ett aktuellt studiematerial är det som vi tagit fram till Utbildningsradions TV-serie "Låtarna som förändrade musiken". Vi har också gjort en stor uppdatering av vårt studiematerial på webben Musikakuten.se