logo

Varför Smaka Framtiden, Södertälje?

Smaka framtiden

 

Överblick
Vår tids stora kriser avlöser varandra och framtiden verkar kantad av resursbrist, klimatförändringar, ekonomisk och ekologisk instabilitet, osv. Samtidigt växeren annan verklighet fram sida vid sida - men långt bort från mediernas förstasidor. Engagemanget för ett annat slags samhälle har aldrig varit så stort som nu! Vi vill samla alla som vill vara en del av ett hållbarare samhälle till en gemensam vecka som vi tillsammans fyller med goda exempel på allt som redan görs och visionera kring framtiden.

 

Vem kan delta?
Ingen äger Smaka Framtiden och alla som vill är välkomna att bidra med en programpunkt på veckan; organisationer, nätverk, företag, projekt, bönder, konstnärer, ideella föreningar, studieförbund, kommunala verksamheter, skolor, kyrkor, politiska partier eller enskilda personer. Har du något som du vill visa upp eller arrangera och låta andra inspireras av? Hör av dig och bolla din idé med oss!

 

Smaka framtidenVad kan en programpunkt innehålla?
En programpunkt i Smaka Framtiden kan vara:workshop, föreläsning, öppet hus, helekologisk meny, guidad vandring, naturupplevelse, sopplunch med samtal, klädbyte, seminarium, politikersamtal, teater, musik, hantverk, och mycket mer. Det kan vara ett förutsättningslöst samtal mellan grannar om hur man kan samarbeta i sitt kvarter. Vad är det du längtar efter att det ska händaVar äger det rum?

 

Platsen för programpunkten planerar och bestämmer du. Kanske är den i din ateljé, på ditt företag, i din butik, på din gård, i skogen, i lånad eller hyrd lokal eller på stan.

 

Några hållpunkter:

 

  • Invigning: 30 augusti
  • Avslutning: 6 september - med ekologisk matmarknad, tal och kulturinslag.
  • Marknadsdag: Järna torg 5 september.
  • Upplev Ytterjärna: 31 augusti och 4 september.

 

Alla andra programpunkter finns här.

 

Smaka framtidenAnmälan och program
Var och en ansvarar för sin egen programpunkt. Det gemensamma programmet blir en sammanhållande punkt i veckan men glöm inte att också göra reklam i era vanliga kanaler så att ni verkligen når ut med er programpunkt.

 

Vi vill slå ett slag för alla de aktiviteter som redan händer! Om ni redan har kontinuerliga aktiviteter som går i linje med Smaka Framtiden veckan får ni hemskt gärna anmäla dem. Tillsammans kan vi synliggöra allt som redan görs, alla lokala positiva saker som redan händer!

 

Deadline för anmälningar
20 augusti är sista dagen för att anmäla programpunkter till det gemensamma programmet.