logo
Vass

Framtidsveckan 2013 blev för många av oss en succé! Så många medverkande och arrangörer som skapade goda samtal i hela Alingsås kommun!  Att skapa handlingskraft och hopp, visa att Alingsås kommun rymmer stora möjligheter och att vi har mycket att bidra med när det gäller omställningsarbete för hållbar utveckling. Det lyckades Framtidsveckan 2013 med! I omställningsarbetet behövs alla människor och Framtidsveckan blir ett sätt att få med fler nätverk, föreningar, grupper, privatpersoner, församlingar, företag, skolor, politiker och tjänstemän i det arbetet.

Nu satsar vi inför Framtidsveckan 2014 och hoppas att ännu fler vill vara med.

 

I januari erbjöd vi tre olika öppna inspirationsmöten inför Framtidsveckan 2014. Många goda idéer kläcktes och goda kontakter skapades.

 

Framtidsveckan är till för alla som vill göra något för att förbereda och anpassa samhället till klimatförändringar, resursbrist och ekonomiska kriser. Kriserna vi står inför ställer krav på nytänkande och lösningarna ligger i hög grad i ökat lokalt fokus, som minskar sårbarheten och stärker den lokala ekonomin.

 

Vi behöver utmana de rådande bilderna av status, standard och ekonomisk tillväxt. Vi har möjligheten att skapa våra egna nya bilder av vad som är viktigt i livet, det hållbara livet, som är hållbart för oss som lever idag och som säkerställer de förutsättningar kommande generationer behöver för ett hållbart liv i framtiden.


Alla kan vara med och skapa Framtidsveckan

Programmet för Framtidsveckan skapas av föreningar, privatpersoner, grupper, nätverk, företag, skolor, skolklasser, kommunal förvaltning, myndigheter, landsting. Ja, alla som vill vara med och skapa en vecka fylld med aktiviteter som sätter fokus på omställning till en mer hållbar utveckling kan vara med.

 

Det fungerar så att var och en ansvarar för sin programpunkt men när du anmäler den här på hemsidan så kommer din programpunkt att komma med i ett samlat program för hela veckan. En programpunkt i Framtidsveckan kan vara bildvisning, konstworkshop, guidad vandring, föredrag, sopplunch med samtal, klädbyte, matlagningskurs, prova-på-verksamhet, seminarium, öppet hus, teater, musik, hantverk och mycket mer. Platsen för programpunkten planerar och bestämmer du. Kanske är den i din ateljé, på ditt företag, i din butik, på din gård, i skogen, i lånad eller hyrd lokal eller på stan. 
Sista anmälningsdag för Framtidsveckan 2014 har nu passerat. 

 

Om du har frågor eller funderingar kring Framtidsveckan är du välkommen att kontakta oss:

  • Karin Gustavsson, Studiefrämjandet, karin.gustavsson@studieframjandet.se
  • Ylva Lundin, Omställning Alingsås, ylva.lundin@storyline.se
  • Fredrik Bergman, Miljöstrateg - Alingsås kommun, fredrik.bergman@alingsas.se
  • Susannne Johansson, Svenska Kyrkan, susanne.o.johansson@svenskakyrkan.se
  • Fredrik Wizemann, Alingsås Energi, fredrik.w@alingsasenergi.se 
  • Ingvar Andersson, Naturskyddsföreningen, b.ingvar.andersson@telia.com 

 

Framtidsveckan i Alingsås har även en sida på Facebook där alla som är med och vill vara med kan gå in och kommunicera. Gilla sidan för löpande uppdateringar!

Framtidsveckan 22.jpg

Framtidsveckan är en respons på alla kriser och hot vi och vår planet står inför - ekologiska, energi- och finansiella kriser och ett skenande klimat.

eu_leader_loggor.jpg

Alla aktiviteter som sker utanför Alingsås stadskärna inför, under och efter Framtidsveckan ingår i Leaderprojektet Framtidsveckan i Alingsås.

Leader