logo

BeChange

För dig som vill CO₂ banta med klimatterapi

Nu är det 2017 och våra bantare har avslutat ”Biffen”.

Luleå har tack vare BeChange fått många nya trendiga “flexitarianer". Flera av deltagarna blev av bara farten vegetarianer eller veganer. Koldioxidbantarna minskade i snitt sin klimatpåverkan med 50% genom förbättrade matvanor och nya fantastiska recept. En av deltagarna gick ned hela 4,5 ton bara på biffen! Tillsammans gick våra 26 bantare ned hela 21 ton per år samtidigt som deras hoppfullhet om att vi kommer att lyckas skapa en hållbar värld ökade och deras klimatångest minskade. Genom att arbeta mentalt har de ökat sin förmåga att topprestera och mår bättre.

 

Nu kastar vi oss in i ”Bostaden”. Sen till våren blir det ”Bilen”.

 

Projektet är en miljonsatsning från Studiefrämjandet, Luleå kommun, företaget Earth och Naturvårdsverket.

 

Luleåproducerad dokumentär om BeChange

Nu kan du se dokumentären ”Klimatsmarta jag – del 1 matglädje” som följer två av deltagarna i BeChange på deras resa mot en mer klimatsmart kosthållning.  

 

Den har finansierats av SIDA för att sprida kunskap om vad vi kan göra för att nå de globala målen. De globala målen och Agenda 2030 syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser. De globala målen är integrerade och odelbara och balanserar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.

 

Genom Dokumentären ”Klimatsmarta jag” vill vi visa hur alla på ett enkelt och lustfyllt sätt kan bidra till att nå bl.a. målen om inkluderande samhällen (mål nr 11, 16), säkerställa en hållbar konsumtion (12) och främja hållbara ekosystem på land och i vatten (14, 15) och framförallt bekämpa klimatförändringar (13).

 

Trailern (1,5 min):

https://www.youtube.com/watch?v=phgo9TYTXt8

 

Hela dokumentären (30 min): 

https://youtu.be/BGzg5QY0ddY

 

Läs mer om  de globala målen: 

http://www.regeringen.se/regeringens-politik/globala-malen-och-agenda-2030/

 

 

Mer om BeChange 

Läs mer om BeChange här... 

Ansök att vara med i BeChange

Kontakta oss 

Följ projektet via Facebook!