logo

Nu finns studieplanen till Studiefrämjandets och Make Equals nya satsning om den moderna mansrollen. Utbildningsmaterialet är baserat på ”Allt vi inte pratar om”, den uppmärksammande boken och podden som vill inspirera till fördjupade samtal om den problematiska mansrollen.


Studieplan Allt vi inte pratar ompdf-ikon

 

- Att kunna samtala om vad det innebär att vara man i dag är en förutsättning för ökad jämställdhet och i förlängningen en starkare demokrati. Därför har vi tagit fram en studieplan om den moderna mansrollen som beskrivs i Allt vi inte pratar om och hoppas nu att så många som möjligt vill starta studiecirklar över hela Sverige, säger Jonas Kofod, utvecklingsledare för kultur på Studiefrämjandet.


Studiecirklarna är öppna för alla, oavsett kön, ålder eller var du bor. Grundmaterialet till studiecirklarna finns i boken ”Allt vi inte pratar om” samt podden på samma tema. Allt material inklusive studieplanen finns på sajten alltviintepratarom.se. Deltagarna kan sedan själva välja vilka delar de vill föra diskussion om och hur samtalen ska se ut.

- Du behöver inga förkunskaper för att kunna starta denna studiecirkel. Vi söker nu personer, oavsett ålder och bostadsort, som brinner för att lyfta de ämnen som män traditionellt sett sällan pratar om, säger Jonas Kofod.


Så startar du en studiecirkel
Privatpersoner, organisationer eller företag kan kontakta sitt lokala Studiefrämjandet, så hjälper vi dig vidare.

Om boken och podden ”Allt vi inte pratar om”
I “Allt vi inte pratar om” samtalar kända och okända män om kärlek, sex, skörhet, ego, flyktvägar och vänskap. Boken och podden innehåller personliga berättelser från bland andra programledaren Kodjo Akolor, världsmästaren i thaiboxning Sanny Dahlbeck och politikern Philip Botström. ”Allt vi inte pratar om” är i sin helhet en satsning från
 Make Equal i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Acast, Bonnier Bookery och Månpocket.

Om studiecirklarna
Studiefrämjandets studieplan kring ”Allt vi inte pratar om” syftar till att ge frågorna ett bredare folkbildnings- och samhällsperspektiv. Tanken är att du inte ska behöva vara ”redan frälst” av frågorna för att delta i en studiecirkel kring ”Allt vi inte pratar om”.

Materialets huvudsakliga målgrupp är män och killar men de flesta frågor går även att diskutera i grupper av människor med olika könstillhörighet. Studieplanen fungerar bra till både podd och bok, men det räcker också om deltagarna valt antingen boken eller podden som underlag för studiecirkeln. Studieplanen består av sex träffar, en träff per tema i "Allt vi inte pratar om". Deltagarna kan själva bestämma om de vill prata om alla sex teman eller välja ut färre.

 

Studieplan Allt vi inte pratar ompdf-ikon

 

Vårt pressmeddelande om satsningen som helhet

 

Läs mer och lyssna på podden via alltviintepratarom.se

 

 

Allt vi inte pratar om i media (axplock)

Thor & Ida i SVTs Go’kväll

 

Debattartikel Metro

 

Thor & Ida i TV4 Nyhetsmorgon

 

Hör Thor berätta i P5 Radio Stockholm