logo
tillsammans_beskuren

Starta en studiecirkel – enklare än du kanske tror

Vill du, dina vänner eller din förening lära er något nytt tillsammans? Tillsammans kan ni starta en studiecirkel. En studiecirkel betyder att du och dina vänner kan träffas och lära er nya saker, med vår hjälp!

Det är roligare tillsammans! Vi är alltid öppna för nya idéer till studiecirklar och du kan starta en studiecirkel om nästan vad som helst. Ämnet för det ni vill lära er om bestämmer ni själva och det behövs inga förkunskaper för att komma igång. Ledaren utser ni själva i gruppen - det är precis så enkelt som det låter!

 

Vad behövs för att starta en studiecirkel?

Vi behöver lite grundläggande information om er grupp, vilket ämne ni valt och hur ni tänker arbeta. Sedan tar vi kontakt med er och planerar studiecirkeln ihop.

 

Deltagarnas uppgifter

Samla in namn, personnummer, adress, telefon och e-post till alla deltagare. 

starta studiecirkel symboler

Ett mål med studiecirkeln

Handlingsplan & mål, skriv en liten kort text där det framgår vad ni ska lära er i studiecirkeln.

 

starta studiecirkel symboler

Skicka in uppgifter

Kom förbi något av våra kontor. Eller   kontakta oss via mail. Blanketter för utskrift hittar du längst ner på sidan.

 


starta studiecirkel symboler

Cirkelledarutbildning

Vi erbjuder och uppmanar samtliga cirkelledare att gå vår cirkelledarutbildning (L1) så snart som möjligt, helst innan ni startar er studiecirkel. Utbildningen är helt gratis och vi bjuder på middag.

Läs mer om ledarutveckling

starta studiecirkel symboler

 

Genom Studiefrämjandet kan ni till exempel få hjälp med studiematerial, lokal och annat praktiskt. Vi har också ett brett nätverk som kan bidra med kunskap och erfarenheter kring allt från nördig detaljkunskap till att ordna stora festivaler.

 

Vad kostar allt detta? 

Det mesta som vi skriver om här på hemsidan kostar ingenting för er. Hur är det möjligt? Förutsättningen är superenkel, och det är att ni startar en studiecirkel hos oss. Studiefrämjandet har inget uppdrag att tjäna pengar. Vi får ekonomiskt stöd från staten, landstingen och i bästa fall kommunerna för att anordna studiecirklar i era intressen. Därför kan vi se till att ni kan lära er mer och utvecklas tillsammans – och att ni har råd till det!

 

Anmälan cirkel inkl PUL_ifyllningsbar.pdfpdf-ikon

 

Egen studieplan_Ifyllningsbar.pdfpdf-ikon

 

(Fungerar bäst att öppna i Internet Explorer)

 

Du kan också ladda ner dokumenten genom att högerklicka, och sedan välja

"Spara mål som...".

 

Öppna sedan dokumentet i Adobe Acrobat Reader, för att sedan skriva ut.