logo
Toppbild

Hund & husdjur

Har du hund eller planerar du att skaffa en valp? Grattis! Det är roligt att ha hund och det finns så mycket man kan lära sig tillsammans med hunden och andra hundägare. 

Det finns mycket att upptäcka och lära för dig och din hund! Och det är roligare att göra det tillsammans med andra hundägare. Samla några vänner och starta en studiecirkel. Vi kan ge dig stöd och hjälpa er att komma i gång.


Går du kanske samma runda med hunden varje dag? Vill du veta hur du kan utmana din hund under promenaden och bli en bättre flockledare?  Lär hunden balansera, söka godis, träna följsamhet, lydighet, leka kurragömma och spåra.

 

En studiecirkel kan handla om mer än bara fysik och mental träning av hunden, i cirkeln kan ni till exempel lära er mer om förebyggande hälsa, kost och hur man uppfostrar en bra jakt-, familje- eller sällskapshund.

Kanske vill ni göra något alldeles extra med era hundar? Ordna en uppvisning eller en tävling? I så fall kan vi säkert hjälpa till.

Studiefrämjandet samarbetar med Sveriges största hundägarorganisationer - Svenska KennelklubbenSvenska brukshundsklubben och Sveriges hundungdom - och med flera fristående hundklubbar. Vi finns till för alla hundägare och hundintresserade.

 

Pedagogisk resurs för din klubb

Studiefrämjandet är en resurs för hundklubbarna. Vi erbjuder:

  • hundägarutbildning i studiecirkelform
  • utbildningar för cirkelledare och instruktörer
  • styrelseutbildningar och föreningsutveckling

 

Studiefrämjandet har ett ledarutvecklingsprogram i flera steg. Här kan du som ledare eller instruktör i en hundklubb stärka ditt ledarskap och öka kunskapen om gruppdynamik och pedagogik.
Läs mer om vårt ledarutvecklingsprogram

 

Husdjur

Har du ett annat husdjur än hund? Det går givetvis att starta studiecirklar då också. Även katter, ormar, möss, hamstrar och papegojor behöver träning och du som djurägare kan lära dig mycket om deras liv, hälsa och vilken mat som passar dem bäst.

Här hittar du alla våra kurser för hundägare

 

Lokala hundklubbar som vi samarbetar med

 

Bolidens Hundklubb

Lycksele Brukshundklubb

Norsjö Brukshundklubb & Hundungdom

Malå Brukshundklubb

Skellefteå Brukshundklubb

Skellefteå Hundungdom

Skellefteå - Svenska Spaniel och Retriever Klubben

Umeå Brukshundklubb

Umeå Hundungdom

Umeå - Svenska Spaniel och Retiever Klubben

Vännäs Brukshundklubb

Västerbottens Kennelklubb

Västerbottens Stövargillen

Åbyn-Byske Brukshundklubb & Hundungdom

 

 

 


 

 

Lär dig fota din hund

Vi erbjuder nu en kurs där du kan lära dig profesionellt hundfoto tillsammans med Daniel Nygaard. 

Läs & anmäl dig till 'Lär dig fota din hund' här