logo

Dans & rörelse

Vill du dansa eller skapa koreografi? Skapa föreställningar eller dansa för att det är kul? Eller ordna en danstävling där du bor? 

Är du nyfiken på streetdance, jazz, ragga, linedance, dancehall, hiphop, schottis, balett eller någon annan spännande dansstil? Om ni är några stycken som vill dansa kan ni starta en studiecirkel! I en studiecirkel kan du och dina vänner (minst 3 personer över 12 år) träffas och lära er nya danser, med vår hjälp.

Eller är du intresserad av koreografi? Kanske kan vi pussla ihop dig men en av de många dansgrupper som repar hos oss. Har du en idé om att skapa en dansafton eller en danstävling så hör av dig till oss.

 

Genom Studiefrämjandet kan du till exempel få hjälp med lokaler, studiematerial och annat praktiskt. Vi kan ofta ställa upp som medarrangörer eller förmedla viktiga kontakter inom kommunen och andra organisationer.Läs mer om att starta en studiecirkel


Läs en kort intervju i vår tidskrift Cirkeln med Setareh Seydalzadeh, cirkelledare för dansgruppen Mov´Em.

 

Studiefrämjandet i Uppsala län har en stor och bred dansverksamhet för alla åldrar.Vi har även danskurser för barn och ungdomar på Ekeby bruk och Stenhagens bildnings- och kulturcentrum. Vi samarbetar även med en mängd dansorganisationer och föreningar för att tillsammans utveckla dansen i Uppsala län. Några exempel kan du se i högerspalten.

 

Våra kurser inom dans

 

 

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson

018 - 19 46 18, 076-1488180

pernilla.andersson@studieframjandet.se

Ekeby Dansstudio

Tiktaalik

Ena Linedance