logo
trädgård odla senior toppbild

Odling & trädgård

Att sköta en trädgård är en lisa för själen. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare hoppas vi du hittar någon intressant trädgårdskurs hos oss.

En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst. Vill man gå samman 3-12 personer och byta plantor, frön och idéer med varandra så kan man starta en studiecirkel. Kompostering, byggnadsvård, rabattanläggning, cementgjutning är exempel på ämnen som lämpar sig för studiecirkel.

Följ länken nedan till våra aktuella trädgårdskurser. Nytt är bl a Kom igång med stadsodling, Skapa ditt eget Bonsaiträd, Bygga växtbäddar för träd och buskar.

Information och anmälan Trädgårdskurser


Hur har grannen löst det med komposten? Vilka plantor är perenna? Hur delar man bäst en tremastare? Det finns många frågor för en hobbyodlare - några kan man lösa genom att starta en studiecirkel.En studiecirkel är ett sätt att lära tillsammans och kan handla om nästan vad som helst. Ni kan gå samman och byta plantor, frön och idéer med varandra. Kompostering, byggnadsvård, rabattanläggning, cementgjutning är exempel på ämnen som lämpar sig för studiecirkel.

 Här nedan finns några tips på hur du kan lära dig mer om odling och trädgård:

Studiecirkel om ekologisk odling och trädgård och utemiljö

 

Koloniträdgårdsförbundet är Studiefrämjandets senaste medlemsorganisation. Samarbetet på regional och lokal nivå kan handla om stöd för att starta en studiecirkel, ordna föreläsningar och seminarier, kurs i föreningskunskap, kassörsutbildning och liknande.

 

Trädgårdsevenemang

Studiefrämjandet arrangerar och deltar vid en rad spännande trädgårdsevenemang! 

 

Tusen trädgårdar

Att gå ihop några personer och vandra runt i varandras trädgårdar – är ett utmärkt sätt att ta tillvara den kunskap som finns. Vartannat år anordnar vi evenemanget Tusen Trädgårdar - en dag då alla sorters odlare får visa upp sina odlingslotter och trädgårdar för besökare. Nästa gång sker det sommaren 2016.

Läs mer om Tusen Trädgårdar

 

Stadsodling

På många ställen i landet har Studiefrämjandet hjälpt till och ordnat stadsodling. Kanske vill du starta stadsodling i din förort eller din stad? Kontakta oss så kan vi hjälpas åt!  

 

Kontakt:

Kjell Eklind, kulturhandläggare odling

Telefon: 08-555 352 32

kjell.eklind@studieframjandet.se