logo

För dig med särskilda behov

Studiefrämjandet i Stockholms län arrangerar aktiviteter för unga och vuxna med funktionsvariationer

Vi erbjuder ett blandat utbud med allt från kvällsaktiviteter till övernattningsläger. Basen i verksamheten Studiefrämjandets profil djur, natur, miljö och kultur och pedagogiken utgår från de fem sinnena lukt, smak, hörsel, känsel och syn.Vill du veta mer om något av våra arrangemang eller finns det något som du skulle vilja göra, kontakta oss!

 

Aktiviteter i Nacka


Hund för alla

För barn och unga med funktionsvariationer Ålder: 6-21 år

Hos oss får du vara tillsammans med lugna och trygga hundar från brukshundsklubben. Du lär dig om hundar och kan leka och kela med dem. 
Plats: Nacka brukshundsklubb www.nackabk.com

 

Drömlokalen

Prova på konstnärliga tekniker i experimentell anda. Vi trycker grafik, målar, gör eget papper, drejar, skulpterar, gör skrotskulpturer, och jobbar med gips, mm. Ledarna är yrkesverksamma konstnärer, vana att arbeta med personer med funktionsvariationer. Kurserna ges i första hand för dig som bor i Nacka men det finns även möjlighet för dig som inte bor i Nacka att delta, i mån av plats och till ett något högre pris. dromlokalen.se

 

I Sol och Regn

Lyssna, titta, känn, dofta, smaka - upplev naturen med alla sinnen.
Aktiviteten är anpassad för ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning som behöver mycket stöd och liten grupp. Vi kommer att vara ute i naturen tillsammans med ledare från Friluftsfrämjandet.

För att I Sol och Regn ska fungera så bra som möjligt för ungdomarna önskar vi att deltagarna har personligt stöd med sig t ex ledsagare, förälder, syskon eller annan person. Är du intresserad av att bli ledare för en ny I Sol och Regngrupp? Hör av dig till oss på Studiefrämjandet. Vi har studiematerial och kan ge dig stöd, tips och råd.

 

Musik

Hos oss får du spela musik du själv gillar.
Våra lärare lyssnar på dig och anpassar sin undervisning efter din bakgrund, dina intressen och behov. Det är viktigt att få spela musik man tycker om och vara med att påverka - hos oss blir det roligt att lära sig spela!
Du kan gå själv eller tillsammans med andra.
Vill du veta mer och anmäla dig?
Ring Max Juras på: 0762 493 212
Adress: Finntorpsvägen 3C
Musikhus med replokaler och trummor + rockskola:
Alphyddevägen 1.

Kontakt i Nacka

Lena Marvet

08- 7169060

finntorp@studieframjandet.se