logo

Miljö och samhälle

Vill du leva mera hållbart? Vill du få hjälp att skapa förändringar där du bor? Vill du hjälpa andra människor? Hos oss kan du hitta vägar till kunskap som leder till förändring.

För att nå ett hållbart samhälle måste vi bli många som arbetar med miljö- och klimatfrågor men också med demokratifrågor som integration och mångfald. Studiefrämjandet erbjuder studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter med hållbara förtecken.

Att göra livet lite bättre för alla
Vi vill att folkbildningen ska nå dem som behöver den mest. Hos Studiefrämjandet möts människor och här ska invandrade svenskar och asylsökande kunna få tillgång till kunskap om vårt samhälle. Alla som är nyfikna och vill lära sig mer om något är välkomna till oss.

Studiecirklar i föräldrastöd
Vi har utvecklat studiematerialet Älskade barn, som är studiecirklar för föräldrar med utländsk bakgrund.
Läs mer om Älskade barn
 
Att tackla hoten mot miljön
Om vi är tillräckligt många och arbetar tillsammans kan vi påverka. Och att det finns många olika sätt t.ex. förändrad livsstil, påverkansarbete och odling.


Små steg mot en stor förändring
Vad kan du och dina närmaste göra för att leva mer hållbart? Vilka förändringar kan du göra i hemmet, på dagis, i skolan, på jobbet? Vi har tagit fram studieplaner för egen hållbar utveckling och samarbetar med några av landets stora miljöorganisationer, bland annat Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner. Vi kan hjälpa till att starta studiecirklar och ordna föreläsningar i det mesta som rör klimatfrågan - energi, konsumtion och livsstil.
Läs mer om hållbar livsstil

Påverka samhället
Vill du förändra samhället? Hos oss kan du hitta vägar till kunskap som leder till förändring. Vi är en del av Omställningsrörelsen i Sverige och samarbetar med Ekocentrum i Göteborg och Malmö. Vi arrangerar Café Planet och är en av initiativtagarna till Framtidsveckan.
Läs mer om omställning

Odling & trädgård
Hos oss möts stadsodlare, kolonister och trädgårdsälskare. Tillsammans gör vi Sverige vackrare och grönare. Vi är till exempel medarrangörer till Tusen trädgårdar.
Läs mer om odling & trädgård