logo
teater toppbild

Teater & scenkonst

Drömmer du om att stå på scenen tillsammans med andra? Vill du, dina vänner, din förening lära er något nytt tillsammans? Gör det tillsammans med Studiefrämjandet!

Vi hjälper många grupper och föreningar inom scenkonstområdet med utbildning, lokaler och kontakter.

Vi arbetar med teater, nycirkus, poetry slam och mycket mer. Alla sorters scenkonst går att driva i studiecirkelform. Studiefrämjandet har en stark tradition av teater och övriga scenkonstformer. Hos oss samlas människori olika åldrar och med olika erfarenheter: etablerade teaterföreningar, nybakade teaterstudenter, blivande manusförfattare, filmskapare och många fler.

”Stödet har känts stort och vår kontaktperson har gjort allt väldigt enkelt och smidigt för oss” säger en av de teatergrupper som samarbetar med oss.

Börja med att starta en studiecirkel där ni planerar vad ni vill göra.

Läs mer på Starta en studiecirkel.


Där hittar ni också ett formulär att fylla i för att starta. Ni kommer sedan att bli kontaktade av någon av våra handläggare för att komma igång ordentligt. När ni har en studiecirkel hos Studiefrämjandet kan ni få hjälp med: lokaler, utrustning, tips på finansiering, bilda en förening, projektstöd, medlemskap i MoKs.

Som cirkelledare går du kostnadsfritt på våra scenkonstledarutbildningar och andra föreningskurser. Vi ordnar workshops och träffar med andra grupper inom scenkonstområdet. Vi  stöttar din grupp genom hela ert projekt med utveckling, utbildning och coaching  - från idé till genomförande.