logo

Dans & rörelse

Älskar du att dansa? Skulle vill du lära dig mer? Eller behöver du hjälp att våga?

Är du nyfiken på streetdance, jazz, ragga, linedance, dancehall, hiphop, schottis, balett eller någon annan spännande dansstil? Om ni är några stycken som vill dansa kan ni starta en studiecirkel! I en studiecirkel kan du och dina vänner träffas och lära er nya danser. Genom Studiefrämjandet kan du få hjälp med lokaler, studiematerial och annat praktiskt. Vi kan ofta ställa upp som medarrangörer eller förmedla viktiga kontakter inom kommunen och andra organisationer.

Eller är du intresserad av koregrafi? Kanske kan vi sätta ihop dig men någon av de många grupper som dansar hos oss.
Har du en idé om att skapa en föreställning eller en danstävling så kan vi säkert hjälpa dig.

 

Läs en kort intervju i vår tidskrift Cirkeln med Setareh Seydalzadeh, cirkelledare för dansgruppen Mov´Em.

 

Starta en studiecirkel
Skicka ett mail till oss med kontaktuppgifter och en kort beskrivning av vad ni vill göra. En handläggare hjälper er att komma igångoch när ni gjort det så kan vi hjälpa till med:
Lokal, Marknadsföring, Utrustning, Tips på finansiering mm.

Som cirkelledare går du gratis på våra scenkonstledarutbildningar och kurser i föreningskunskap. Vi ordnar workshops och träffar med andra grupper inom scenkonstområdet. Vi kan också hjälpa dig och din förening att bjuda in föreläsare, ordna festivaler och mycket mer.

Läs om hur du kan starta en studiecirkel

 

Danskurser
Vill du lära dig dansa? Vi har ett stort utbud av danskurser allt ifrån nybörjarkurser - lär dig dansa till bollywood och argentinsk tango.
Vi har duktiga pedagoger och bra lokaler centralt i Stockholm.
Information och anmälan
 
Rörelse
Att röra sig befrämjar hälsan, det vet väl alla nu. Man kan röra sig på olika sätt och här finner du främst rörelser som inte är ren dans.
Information och anmälan

Danskarusellen
Danskarusellen är en turné för alla som vill dansa - anmälan pågår i oktober - november, varje år. Turnén med massor av dans startar i januari och pågår sedan fram till och med maj. Missa inte att anmäla dig!