logo

Jakt & fiske

Jakt och fiske är spännande och avkopplande sätt att leva närmare naturen. Med rätt kunskap ger det möjligheter att äta gott, hållbart och närproducerat.

Tillsammans med våra medlemsorganisationer Svenska Jägareförbundet och Sportfiskarna arrangerar vi föreläsningar, studiecirklar och kurser som ger dig naturupplevelser och kunskap om djur och ekologi. 

 

Jägarskolan

Studiefrämjandet är Svenska Jägareförbundets studieförbund och tillsammans har vi tagit fram utbildningspaketet Jägarskolan, en teoretisk grundutbildning för dig som som är intresserad av jakt eller avser att avlägga jägarexamen.  Våra kurser ger en bred kunskap om fauna, ekologi, vapenhantering, vapensäkerhet, eftersök mm som du måste ha för att klara din jägarexamen samt praktisk handledning och instruktioner i skytte till ett förmånligt pris under kursens gång.
Läs mer om vad Jägarskolan innebär

 

Den vilda maten

Starta en studiecirkel om hur man bäst tar tillvara klövvilt - lär dig mer om hur du flår och styckar rådjur, älg, vildsvin och hjort.
Läs mer om studiematerialen Den vilda maten

Önskas en klok jakthund?

Nästan hälften av alla jägare är också hundägare. Att få din hund intresserad av jakt är en sak men att få den att bli en bra jakthund är svårare. Tillsammans med Brukshundklubben har vi flera studiecirklar i lydnad och spårning.
Läs mer om vår verksamhet för hundägare

 

Kurser och studiecirklar i fiske

Fiske är ett intresse du kan ta med dig överallt i världen och ha mycket glädje av. I våra fiskekurser har vi samarbeten bl a med Valla Sportfiske och Gömmarens Fiskevårdsförening och deras fiskeguider samt med vår medlemsorganisation Sportfiskarna.

På Sportfiskewebben finns några inspirerande filmer.

 

Information och anmälan till Fiskekurser


Det finns många olika typer av fiske. Starta en studiecirkel med några kamrater och lär dig tekniker för att lyckas med ditt fiske. Kanske hur du binder din egen fluga.

Är ni en lokal jaktkrets eller fiskeförening och vill lära något nytt, anordna ett arrangemang eller en föreläsning så hjälper vi också gärna till.


Läs mer om att starta en studiecirkel