logo

Hund & husdjur

Har du hund eller planerar du att skaffa en valp? Grattis! Det är roligt att ha hund och det finns så mycket man kan lära sig tillsammans med hunden och andra hundägare.

Det finns mycket att upptäcka och lära för dig och din hund! Och det är roligare att göra det tillsammans med andra hundägare. Samla några vänner och starta en studiecirkel. Vi kan ge dig stöd och hjälpa er att komma i gång.


Går du kanske samma runda med hunden varje dag? Vill du veta hur du kan utmana din hund under promenaden och bli en bättre flockledare?  Lär hunden balansera, söka godis, träna följsamhet, lydighet, leka kurragömma och spåra.

 

En studiecirkel kan handla om mer än bara fysik och mental träning av hunden, i cirkeln kan ni till exempel lära er mer om förebyggande hälsa, kost och hur man uppfostrar en bra jakt-, familje- eller sällskapshund.

Kanske vill ni göra något alldeles extra med era hundar? Ordna en uppvisning eller en tävling? I så fall kan vi säkert hjälpa till.

Studiefrämjandet samarbetar med Sveriges största hundägarorganisationer - Svenska KennelklubbenSvenska brukshundsklubben och Sveriges hundungdom - och med flera fristående hundklubbar i Stockholms län. Vi finns till för alla hundägare och hundintresserade.

 

Till höger finns en lista med kontaktuppgifter till hundklubbar runt om i Stockholms län. Leta på din närmaste klubb och gå en kurs med din hund!

 

Pedagogisk resurs för din klubb

Studiefrämjandet är en resurs för hundklubbarna. Vi erbjuder:

  • hundägarutbildning i studiecirkelform
  • utbildningar för cirkelledare och instruktörer
  • styrelseutbildningar och föreningsutveckling

 

Studiefrämjandet Stockholms län har även samarbete med flera specialklubbar, rasklubbar och fria hundcirklar.  Planerar du att arrangera en föreläsning eller aktivitet med din klubb? Kanske vill ni göra något alldeles extra med era hundar? Ordna en uppvisning eller en tävling? I så fall kan vi göra det tillsammans! Kontakta Märta Brandts, marta.brandts@studieframjandet.se, så kan vi hjälpa dig!

Vi kan bland annat ge stöd till material, lokal och mycket mer.

 

Studiefrämjandet har ett ledarutvecklingsprogram i flera steg. Här kan du som ledare eller instruktör i en hundklubb stärka ditt ledarskap och öka kunskapen om gruppdynamik och pedagogik.
Läs mer om vårt ledarutvecklingsprogram

 

Distansutbildningar
Vi arrangerar även distansutbildningar för dig som är hundägare eller som funderar på att bli.

 

Hundens Beteende: Under handledning läser och diskuterar kursdeltagarna ämnen såsom hundens domesticering, hur hunden kommunicerar, relationen människa - hund och mycket mer. Inga förkunskaper krävs men tillgång till dator med Internetuppkoppling.

 

Att köpa valp: En distansutbildning som tar upp allt du behöver veta om du funderar på att köpa en valp. Inga förkunskaper krävs men tillgång till dator med Internetuppkoppling.

 

Husdjur

Har du ett annat husdjur än hund? Det går givetvis att starta studiecirklar då också. Även katter, ormar, möss, hamstrar och papegojor behöver träning och du som djurägare kan lära dig mycket om deras liv, hälsa och vilken mat som passar dem bäst.