logo

Detta är Studiefrämjandet Sörmland

Studiefrämjandet i Sörmland omfattar kommunerna Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Strängnäs, Trosa och Vingåker. Vi har verksamheter i samtliga kommuner och lokalkontor på de flesta orter.  


Här hittar du uppgifter om ditt lokala kontor

I Studiefrämjandet förenas ofta lärande och skapande aktiviteter. Här kan människor utveckla sina intressen eller hitta nya. Vi ger stöd till det lärande som sker i föreningar, nätverk och organisationer. På så sätt bidrar vi till att utveckla och förnya det lokala förenings- och kulturlivet.

I Sörmland ordnar vi studiecirklar, kulturarrangemang och driver projekt, ofta tillsammans med de lokala klubbar, kretsar och föreningar som hör till våra 19 medlemsorganisationer. Bland dem finns Friluftsfrämjandet, Sverok, Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben, Svenska Jägarförbundet, Naturskyddsföreningen och MoKS. Vi har också verksamheter ihop med lokala invandrar-, arrangörs- och teaterföreningar.


Verksamhetsplan2017pdf-ikon


Verksamhetsberättelse 2016pdf-ikon

 
Personal

Vi är ca 30 personer som arbetar i Studiefrämjandet Sörmland och är utspridda på våra olika kontor runtom i Sörmland.

 

Vi har även ca 1000 cirkelledare som är aktiva hos oss. Är du intresserad av att vara cirkelledare? Bli cirkelledare

 

Välkommen till oss
Har du en idé? Liten eller stor, mer eller mindre genomtänkt så tveka inte att höra av dig till oss. Många av våra samarbeten har börjat med ett mejl eller telefonsamtal.

I all verksamhet utgår vi från folkbildningens pedagogik. Det betyder att vi utgår från deltagarnas önskemål, förutsättningar och erfarenheter och låter alla komma till tals.

Hos oss kan människor utvecklas i sin egen takt och på sina egna villkor.