logo

Studiefrämjandet Sörmland är Södermanlands läns största studieförbund, partipolitiskt, fackligt och religiöst obundet. Vår profil är Djur, Natur, Miljö och Kultur. Vi gör cirka 180 000 studietimmar fördelade i länets samtliga kommuner. Vi har 25 anställda och lokalkontor på sex orter. Avdelningen organiseras i fyra sektioner med olika verksamhetsinriktning. Då en medarbetare nu går på föräldraledighet behöver vi en vikarie. Dessutom behöver vi förstärka sektionen för mångfald och integration och söker därför en

Studiehandläggare/verksamhetsutvecklare

med ansvar för kontakt med våra samarbetsorganisationer inom gruppen etniska föreningar samt utveckling av verksamhet främst med målgrupperna asylsökande och nyanlända i hela Södermanlands län.

Arbetet innebär dels att etablera ny folkbildningsverksamhet i hela Södermanlands län och dels att förvalta och utveckla redan pågående verksamhet.

Vi söker dig med goda ledaregenskaper som är utåtriktad, lyhörd och kommunikativ.
Du är målinriktad och engagerad med god serviceanda och har lätt att få kontakt med människor från olika kulturer och i olika sammanhang.
God samarbetsförmåga liksom förmåga att arbeta självständigt är nödvändiga egenskaper.

Du har vana att tala inför grupp och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.
Du är noggrann, strukturerad och kreativ. Våra IT-system och Officepaketet har en central roll i den dagliga administrationen varför du måste vara van datoranvändare. Du behöver också goda ekonomiska kunskaper.

Erfarenhet från folkbildning, föreningsliv och ideellt folkrörelsearbete är önskvärt. Lämplig högskoleutbildning är meriterande.

Studiefrämjandet arbetar för demokrati, jämställdhet och alla människors lika värde. Självklart måste du dela våra värderingar.

Du utgår från kontoret i Eskilstuna och arbetar under 2018 huvudsakligen i Eskilstuna. 2019 kommer du i högre utsträckning att vidga vyerna för att utveckla verksamhet i länets övriga kommuner, främst Nyköping och Strängnäs. Ditt arbetsfält är alltså hela länet varför du måste ha körkort och helst tillgång till bil. Dina närmaste arbetskamrater är de fyra övriga handläggarna på Eskilstunakontoret samt sektionens övriga två handläggare.

Visstidsanställning 2 år, heltid, med goda möjligheter till tillsvidareanställning, tillträde snarast.

Ansökan med löneanspråk skickas senast den 21 januari 2018 till

e-post: bengt.sunesson@studieframjandet.se eller  
Studiefrämjandet Sörmland, Köpmangatan 3, 641 30 Katrineholm

Upplysningar: verksamhetschef Bengt Sunesson tel 0152-65 05 52,
sektionsledare Aleksandar Prodanovi tel 016-15 93 31
eller bitr verksamhetschef Oscar Mander tel 016-15 93 34


Vi tillämpar målstyrd arbetstid enligt kollektivavtal med Unionen.
Fackliga frågor besvaras av Therese Carlsson, tel 016-15 93 28.