logo

Djur & natur

Friluftsmänniskor, hundägare, jaktintresserade, fågelskådare och sportfiskare - det är många som rör sig i naturen och vi finns för att hjälpa alla naturnyfikna och naturfrälsta.

Har du liksom vi ett naturintresse? Eller är du en nyfiken nybörjare som vill få lite hjälp på vägen? Eller har du kanske en grupp, förening eller organisation som är verksam inom natur- och miljöområdet och behöver stöd eller hjälp för att utvecklas?

 

Studiefrämjandet har arbetat med djur och natur sedan organisationen startade 1959 och de flesta av våra medlemsorganisationer är verksamma inom natur- och miljöområdet.

Tillsammans vill vi skapa förutsättningar för en hållbar värld genom att vara engagerade i frågor som rör natur, djur och miljö. Det gör vi genom studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter med hållbara förtecken.

 

Jakt & Fiske

Vill du ta jägarexamen? Tillsammans med Svenska Jägareförbundet har vi studiecirklar i jägarskolan. Du kan också starta en egen studiecirkel om tillvaratagande av vilt eller kring fiskefrågor.
Läs mer om jakt och fiske

 

Hund & Husdjur

Vill du ha en lycklig och lydig hund? Tillsammans med Svenska brukshundsklubben har vi många studiecirklar för hundägare.
Läs mer om hund och husdjur


Fågelskådning

Vill du lära dig mer om fåglar? Kanske bygga en fågelholk eller bli ett proffs på att mata fåglar på vintern? Kika på våra studieplaner.

Läs mer vad du kan lära dig om fåglar


Naturguidning

Vill du följa med ut på en utflykt eller vill du kanske anordna en tur för andra? Se hur vi kan hjälpa dig!
Naturguidning - ett sätt att lära

 

Friluftsliv

Paddling, matlagning över öppen eld, stilla svamppromenader, långfärdsskridskor.... friluftsliv kan vara både utmanande och avstressande. Det blir vad man gör det till och vi vill gärna visa fler vägen ut i naturen, bland annat genom vår satsning Greeen Team och unga Naturfilmare.
Läs mer om friluftsliv