logo

Vi har samarbeten både nationellt och lokalt. Här nedan kan du hitta några som pågår just nu och som du är välkommen att ansluta dig till om du har lust.

Vi samarbetar med:

  • Skaraborgs Kommunalförbund -projekt
  • Västra Götalandsregionen -projekt
  • Leader Västra -projekt 

 

 

Våra rikstäckande samarbeten och arrangemang är:

  • Framtidsveckan, en hållbarhetsvecka tillsammans med kommuner, omställare med fler.
  • Tusen trädgårdar, där vi arrangerar visningar av trädgårdar tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård, Trädgårdsriket, koloniföreningar med fler
  • Unga naturfilmare, ett samarbete med Naturfilmarna för att öka naturintresset bland unga
  • Greenteam, prova-på-friluftsliv-aktivitet för tex äldreboenden, gruppboenden, skolor med fler.
  • Café Planet, en mötesplats för alla som vill diskutera framtidsfrågor, arrangeras i samarbete med lokala organisationer och föreningar.
  • Spellovet - under höstlovet arrangerar vi tillsammans med Sverok och andra spelföreningar konvent, LAN, hantverkskvällar, brädspelsturneringar med mera.
Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier