logo

Utveckla din förening

Är du med i en förening – eller kanske skulle vilja starta en? Studiefrämjandet är en bra samarbetspartner till föreningar och nätverk.

Sveriges myllrande föreningsliv är grunden till vår demokrati. I vårt uppdrag från staten ingår att stötta det lokala föreningslivet och det är vi stolta för. Hos oss kan du och din förening få mycket hjälp och stöd, med allt från praktiska frågor till kompetensutveckling för styrelse och ledare.


Samarbeta med oss

Planerar ni till exempel en utbildning, en föreläsning, ett evenemang eller en festival? Ta då kontakt med oss så tidigt som möjligt - redan på idéstadiet - så kan vi hjälpas åt till att bolla idéer. Vi har mycket kunskap kring arrangörskap och vi har ett brett nätverk som vi kan ta hjälp av. Ju tidigare kontakt, desto bättre stöd!


Föreningsutveckling

Det finns vissa formella krav på en förening och som ny förening kan ni lära er mer om detta hos oss. Även de föreningar som varit i gång en längre tid kan behöva fräscha upp sina kunskaper. Vi ordnar både kurser, studiecirklar och föreläsningar i föreningsutveckling, valberedningskurser och ekonomi för föreningar.

 

Medlemsmodellen

Vi har stor vana av att hjälpa föreningar som fastnat i gamla hjulspår, föreningar som har svårt att rekrytera nya medlemmar och nå nya målgrupper.
Läs mer om vårt studiematerial Medlemsmodellen


Ledarutveckling

Vi anordnar regelbundet ledarutvecklingskurser för cirkelledare och ledare hos våra 19 medlemsorganisationer. Här arbetar vi med kortare föreläsningar varvat med gruppövningar.

Läs mer om vår ledarutveckling på cirkeln.nu, vår webbsida för cirkelledare

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier