logo

Studiecirklar på distans

Ibland passar det gruppen bättre att man träffas digitalt via nätet. Det kan ske på många olika sätt. En del gillar Facebook-grupper och använder fildelningstjänster som Dropbox för att dela material med varandra. Andra genomför sina träffas via Skype. Har ni inte redan tillgång till plattformar som ni vill använda kan vi hjälpa er att hitta rätt.

Distans och fysiskt 
Av erfarehet vet man att det mest framgångsrika är så kallade blandcirklar där några fysiska träffar varvas med moment som sker på internet. Detta kan också vara en bra inkörsport och "mjukstart" för att prova på hur det är att bedriva verksamhet via digitala kanaler.

 

Arbetsplanen är grunden
Det är viktigt att i arbetsplanen beskriva de moment eller sammankomster som ska ske på distans. I arbetsplanen anges de olika delmomentens innehåll samt antal studietimmar och vilken tidsperiod varje moment spänner över. Ni får hjälp av er handläggare på Studiefrämjandet att utforma er arbetsplan.

Rapportering
För att beräkna antalet studietimmar uppskattas hur många studietimmar som hade krävts för samma moment om gruppen hade träffats fysiskt. Här är det viktigt att ta sig tid att planera och diskutera med sin handläggare på Studiefrämjandet. Distanstimmar rapporteras på en/flera veckodagar under den vecka som de genomförts.

 

Läs mer om allmänna regler för studiecirklar

Några specifika regler för studiecirkel på distans

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier