logo

Information till dig som är cirkelledare

Här har vi samlat lite information som du som cirkelledare kan ha nytta av. Hör gärna av dig om det är något du saknar!

Cirkeln

Tidningen Cirkeln är en tidning för dig som är cirkelledare. Den finns att läsa digitalt, men du som har gått vår ledarutveckling får den även hem i brevlådan, gratis. På hemsidan för Cirkeln finns all information du kan behöva som cirkelledare.

Besök Cirkelns webbplats

 

Digital rapportering

Som cirkelledare kan du välja att rapportera din lista digitalt. Det som krävs är ett mobiltelefonnummer (för sms) och en aktiv e-postadress. Genom en inloggning på den digitala närvarolistan så får din handläggare din lista direkt. Kontakta din handläggare för att få hjälp att starta din digitala rapportering.
Se information om hur den digitala listan fungerar


Gå direkt till inloggningen för den digitala närvarolistan

 

Ledarutveckling

Som cirkelledare har du möjlighet att utvecklas och få verktyg att leda din grupp. Löpande startar vi gratis utbildning för våra cirkelledare i ledarutveckling.

Läs mer om ledarutvecklingens innehåll på Cirkelns webbplats

 

 

Ny kunskap och kontakt – ett material för cirkelledare som arbetar med asylsökande 

För att stödja studiecirkelledare i verksamheten med asylsökande har Studieförbunden i samverkan tagit fram ett gemensamt studiecirkelmaterial.

”Ny kunskap och kontakt” ska ge cirkelledare tillfälle att diskutera, reflektera och fundera över sina egna förutsättningar, värderingar och förhållningssätt vad det gäller verksamhet med asylsökande. Materialet är uppdelat till tre studiecirkeltillfällen och riktar sig direkt till cirkelledare.
”Ny kunskap och kontakt” hittar du på Studieförbunden i samverkans hemsida

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier