logo
natur höst toppbild ekollon

Studiefrämjandet Södra Skaraborg & Ulricehamn

Studiefrämjandet i Södra Skaraborg  -Ulricehamn omfattar kommunerna: Mullsjö, Habo, Grästorp, Essunga, Vara, Ulricehamn, Tidaholm och Falköping.

Huvudkontoret finns i Falköping.

Studiefrämjandet ordnar studiecirklar, projekt och kulturarrangemang, oftast tillsammans med de lokala klubbar, kretsar och föreningar som hör till våra 19 medlemsorganisationer, exempelvis Friluftsfrämjandet, Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben, Svenska Jägarförbundet, Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges Hundungdom och Adoptionscentrum.

 

Personal
Vi är åtta stycken som arbetar med kursadministration, projekt och uppdrag. Om du vill komma i kontakt med någon av oss. Här står vi alla representerade med namn och befattning. Vi har även över 300 aktiva cirkelledare knutna till oss.

Kontakta oss

Distrikt Väst
Studiefrämjandet i Södra Skaraborg-Ulricehamn tillhör distrikt Väst och det är bland annat vårt distrikt som ordnar med ledarutbildningar för våra cirkelledare. Distriktets kontor ligger i Borås Telefon:033-10 87 80

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier