logo
teater toppbild

Teater & scenkonst

Drömmer du om att våga stå på scen? Eller kanske sätta upp en föreställning?

Brinner du för teater? Drömmer du om att stå på scenen tillsammans med andra? Vill du, dina vänner, din förening lära er något nytt tillsammans? Vi ger er stöd att förverkliga era drömmar!


Studiefrämjandet hjälper många amatörteaterföreningar runt om i landet - det kan handla om utbildning, lokaler, coachning och mycket mer.

Är du mer intresserad av nycirkus, poetry slam eller annan scenkonst går det minst lika bra - alla sorters scenkonst går att orda i studiecirkelform. Vi kan också hjälpa dig och din förening att bjuda in föreläsare, ordna festivaler och mycket mer.

Läs mer om hur du kan starta en studiecirkel

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier