logo

Spelkultur

Vill du utveckla ditt spelande? Starta en studiecirkel i spelkultur!

 Om ni är några stycken som har en idé om något ni vill prova eller fördjupa er inom spelhobbyn kan ni starta en egen studiecirkel. Det kan vara många olika saker, exempelvis att arrangera ett LAN, ett konvent eller ett lajv.

Förberedelser inför spel passar också bra som studiecirkel t ex att måla figurer, skapa roller, förstå regler eller att sy lajvkläder. Det behövs inga förkunskaper för att komma igång och ledaren utser ni i gruppen.


Man kan också använda spel som ett verktyg för att lära sig saker, kan t.ex. spela rollspel på engelska eller spela spel som har en kulturell eller vetenskaplig anknytning och därigenom lära sig saker.

Att spela spel är inte bara väldigt roligt, spel är också ett pedagogiskt verktyg, ett sätt att lära. Gör man det på rätt sätt kan man lika gärna spela rollspel i den Viktorianska eran som att läsa en bok om den viktorianska eran för att bilda sig. Eller varför inte öva upp strategi och taktik i en omgång Warhammer eller problemlösning, matematik och beräkning med avancerade brädspel.

 

Genom Studiefrämjandet kan du till exempel få hjälp med studiematerial, lokal och annat praktiskt. Vi kan ofta ställa upp som medarrangörer eller förmedla viktiga kontakter inom kommunen och andra organisationer.

 

Här hittar du alla våra handläggare som är extra bra på spelkultur


Tips på kul saker

Tillsammans med Sverok har vi tagit fram studieplaner för bla konvent, lajv, brädspel.
Här hittar du några tips på studiecirklar du kan starta

 

Spellovet

Tillsammans med Sverok arrangerar vi Spellovet varje år vecka 44.
Läs mer om Spellovet och hur du kan delta

Varför man ska starta en spelförening? Se Sveroks film:

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier