logo

En läsupplevelse blir större och djupare när den delas med andra - testa en bokcirkel! Eller testa att skriva texter tillsammans med andra.

Är ni några stycken som funderat på att starta bokcirkel? Sluta fundera! Hör av er till oss så kan vi hjälpa er att komma i gång!

 

En bokcirkel kan se ut på många sätt. Kanske är ni en grupp vänner som delat läsupplevelser över en god middag en torsdag i månaden i åratal. Kanske är ni några kollegor som just upptäckt att ni delar ett galet intresse för deckare. Kanske slukar ni en bok i veckan, kanske ses ni lite då och då, när andan faller på. 

 

En bokcirkel kan bli extra spännande om alla inte tycker och tänker likadant, kanske kan vi på Studiefrämjandet hjälpa till att hitta fler nya deltagare till din bokcirkel.


Tips:  läs en bok om bokcirklar som förberedelse

Kulturjournalisten Immi Lundin har skrivit två böcker om bokcirklar: Cirkelbevis – om läsecirklar på bibliotek och Bokläsarnas kunskapskälla som finns att låna på biblioteket.

 

Skriva tillsammans med andra

Hos oss samlas också människor som gillar att skriva - det kan vara allt från poesi, raptexter till deckare. I en del skrivarcirklar skriver var och en skriva sina egna texter som man sedan får återkoppling på av de andra i gruppen - i andra skrivarcirklar skriver man böcker tillsammans. Känner du några skrivsugna så hör av dig!

 

Läs mer om hur man startar en studiecirkel

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier