logo

Hur bygger man en stol? Stöper ett ljus? Hur arbetar man med olja och akrylfärg? Hur fotograferar man bäst i motljus?


Det finns så många olika sätt att uttrycka sig och oftast ha man kul med sitt skapande hela vägen fram till resultatet. Det är också kul att lära sig nya konstformer och tekniker tillsammans med andra.

Kanske har du några kompisar som har samma intresse som du. Då kan ni starta en studiecirkel.

En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst. Vill man gå samman 3-12 personer och byta kunskap och idéer med varandra så kan man starta en studiecirkel. Drejning, skulptur, teckning, smide, snickeri och fotografi är exempel på ämnen som lämpar sig för studiecirkel.


Graffiti

Tillsammans med Graffitifrämjandet och Subtopia har vi skrivit en liten bok "Öppna väggar" om hur kommuner och andra kan arbeta för att skapa öppna väggar, lagliga ytor att måla på. Vill du arbeta för att få en plats där du och andra kan måla så hör av dig till oss.

 

Här berättar vi om Öppna väggar på ett seminarium på Almedalen 2015: 


Läs mer om hur du kan starta en studiecirkel

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier