logo

Dans & rörelse

Vill du dansa eller skapa koreografi? Skapa föreställningar eller dansa för att det är kul? Eller ordna en danstävling där du bor? 

Är du nyfiken på streetdance, jazz, ragga, linedance, dancehall, hiphop, schottis, balett eller någon annan spännande dansstil? Om ni är några stycken som vill dansa kan ni starta en studiecirkel! I en studiecirkel kan du och dina vänner (minst 3 personer över 12 år) träffas och lära er nya danser, med vår hjälp.

Eller är du intresserad av koreografi? Kanske kan vi pussla ihop dig men en av de många dansgrupper som repar hos oss. Har du en idé om att skapa en dansafton eller en danstävling så hör av dig till oss.

 

Genom Studiefrämjandet kan du till exempel få hjälp med lokaler, studiematerial och annat praktiskt. Vi kan ofta ställa upp som medarrangörer eller förmedla viktiga kontakter inom kommunen och andra organisationer.Läs mer om hur en studiecirkel fungerar


Läs en kort intervju i vår tidskrift Cirkeln med Setareh Seydalzadeh, cirkelledare för dansgruppen Mov´Em.

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier