logo

Friluftsliv

Vill du prova på fjällvandring, långfärdsskridskor, smyga på bäver eller göra något annat spännande i naturen?

Friluftsliv rymmer så mycket, det kan vara vansinniga bergsbestigningar och lugna svamputlykter. Den gemensamma nämnaren är att man rör sig i naturen vilket i sin tur, enligt rådande forskning, leder till att man mår bättre, blir friskare och lyckligare.


Vill du också bli frisk och lycklig? Samla några vänner och starta en studiecirkel! En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst - ni kan planera en fjällvandring, lära er mer om svamp, forspaddling, matlagning över eld.  Vi kan ge dig stöd och hjälpa er att komma i gång.
Läs mer om hur du kan starta en studiecirkel

 

Green Team

Vi erbjuder prova-på-aktiviteter för grupper med människor som inte är så vana vid friluftsliv.
Läs mer om Green Team

 

Lugn av Naturen

Vill du starta en studiecirkel om stresshantering i naturen?
Läs och ladda ner studieplanen Lugn av naturen

 

Vill du bli naturfilmare?

Är du yngre än 30 år och vill starta ett filmprojekt? Vill du lära dig mer om att spela in naturfilm?
Läs mer om vårt projekt Unga naturfilmare

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier