logo

Nyfiken på fåglar?

Funderar du på att börja skåda fågel? Eller kan du redan grunderna och vill se och lära dig mer? Studiefrämjandet erbjuder cirklar och andra aktiviteter, för dig som vill lära dig mer om fågelskådning, fågelskydd och forskning.

Kanske vill du lära dig mer om att mata småfåglar i din trädgård? Bygga fågelholkar? Eller är du kanske en mer inbiten ornitolog, som vill fördjupa dig i något ämne? Oavsett vilket, kan du vända dig till Studiefrämjandet och få hjälp att starta en studiecirkel eller hänga med på en utflykt med andra fågelintresserade. Hos oss kan du lära dig mer om fåglar, på alla nivåer.

 

Vi samarbetar med vår medlemsorganisation Sveriges Ornitologiska förening. Tillsammans vill vi sprida intresset för fåglar. Alla fågelintresserade blir ambassadörer, i stort som smått, för fåglar, fågelskydd, natur- och miljöskydd.


Här hittar du ett par studieplaner som du kan starta en studiecirkel kring med några grannar, vänner eller bekanta:
Se Studiefrämjandets studieplaner kring fågelskådning

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier