logo

Djur & natur

Friluftsmänniskor, hundägare, jaktintresserade, fågelskådare och sportfiskare - det är många som rör sig i naturen och vi finns för att hjälpa alla naturnyfikna och naturfrälsta.

Har du liksom vi ett naturintresse? Eller är du en nyfiken nybörjare som vill få lite hjälp på vägen? Eller har du kanske en grupp, förening eller organisation som är verksam inom natur- och miljöområdet och behöver stöd eller hjälp för att utvecklas?

 

Studiefrämjandet har arbetat med djur och natur sedan organisationen startade 1959 och de flesta av våra medlemsorganisationer är verksamma inom natur- och miljöområdet.

Tillsammans vill vi skapa förutsättningar för en hållbar värld genom att vara engagerade i frågor som rör natur, djur och miljö. Det gör vi genom studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter med hållbara förtecken.

 

Jakt & Fiske

Vill du ta jägarexamen? Tillsammans med Svenska Jägareförbundet har vi studiecirklar i jägarskolan. Du kan också starta en egen studiecirkel om tillvaratagande av vilt eller kring fiskefrågor.
Läs mer om jakt och fiske

 

Hund & Husdjur

Vill du ha en lycklig och lydig hund? Tillsammans med Svenska brukshundsklubben har vi många studiecirklar för hundägare.
Läs mer om hund och husdjur


Fågelskådning

Vill du lära dig mer om fåglar? Kanske bygga en fågelholk eller bli ett proffs på att mata fåglar på vintern? Kika på våra studieplaner.

Läs mer vad du kan lära dig om fåglar


Naturguidning

Vill du följa med ut på en utflykt eller vill du kanske anordna en tur för andra? Se hur vi kan hjälpa dig!
Naturguidning - ett sätt att lära

 

Friluftsliv

Paddling, matlagning över öppen eld, stilla svamppromenader, långfärdsskridskor.... friluftsliv kan vara både utmanande och avstressande. Det blir vad man gör det till och vi vill gärna visa fler vägen ut i naturen, bland annat genom vår satsning Greeen Team och unga Naturfilmare.
Läs mer om friluftsliv

Webb_logo_Skaraborgshistorier.png

15 historiska filmer i 15 kommuner -Vilken lokal historia vill du se på film?

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

 

Nu vill vi ha hjälp av DIG! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa oss genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se

 

Vill du vara med? I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. 

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan. 
Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

 

Vill du följa projektet?Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier

Skaraborgshistorier