logo

Stöd och Matchning

Studiefrämjandet arbetar med Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning. Som studieförbund vill vi bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation. Genom Stöd och Matchning vill vi bidra till människors egenmakt i form av stöttning mot arbete eller studier. Vi vill stärka de möjligheter till utveckling som varje människa bär på. Hos oss möts människor med olika bakgrund, erfarenheter och värderingar och vi vill inspirera till aktivitet, gemenskap och samhällsengagemang.

Grupp_glada_människor

 

Är ditt mål att komma ut i arbete eller studier? Vill du ha stöd i ditt arbetsökande, öka dina kontaktytor och matcha dina erfarenheter och kunskaper till en arbetsgivare som behöver dig? Vill du göra det i en välkomnande och trevlig miljö?

 Vi möter dig med respekt och tilltro till din egen förmåga att lära, skapa och ta ansvar och vi erbjuder stöd, engagemang och kunskap som hjälper dig att känna dig säkrare i ditt arbetssökande. Vi tillämpar folkbildningens pedagogik och metoder vilket betyder att vi utgår från din kunskap och erfarenhet och ditt aktiva sökande efter insikt och ny kunskap.

 

Tillsammans med dig skapar vi möjligheter att nå dina mål.

Vi har 10 års erfarenhet av stöttning mot arbete och studier och här kommer ett axplock av åsikter från tidigare deltagare hos oss:

 

”Jag tycker att mycket har varit lärorikt. Man har fått en annan uppfattning om arbetsmarknaden”

 

”Efter 1 års arbetslöshet har jag fått hoppet tillbaka till att hitta ett nytt arbete.”

 

”Har praktikplats från och med 4 maj och det ska bli en anställning sedan”

 

”Jag har aldrig träffat så trevliga och hjälpsamma människor. Jag är mycket nöjd med att vara här.”

 

”Jag känner mig värdig som människa.”

 

Vi erbjuder aktiviteter som gör dig väl förberedd för praktik, studier eller arbete. Du har möjlighet att utöka ditt kontaktnät och delta i aktiviteter som hjälper dig att inventera dina resurser och möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden. Vi hjälper dig även att hitta en praktikplats vid behov. För dig som behöver extrahjälp och stöd med det svenska språket har vi personal som pratar arabiska och somaliska. För dig som behöver träna mer svenska erbjuder vi språkcafé.

 

Låter det intressant? Hör med din handläggare på Arbetsförmedlingen om du har rätt att delta i tjänsten.

 

Känn dig varmt välkommen till oss på ett studiebesök innan du bestämmer dig!

 

Kontakt Motala: Karin Larsson, tel 013-25 23 28

Kontakt Linköping: Anita Morell, tel 013-25 23 25

Kontakt Norrköping: Sven Salevid, tel 013-25 23 27