logo
Filmare

Film och foto

Vill du lära dig fotografera eller jobba med rörliga bilder? Göra en fotoutställning, jobba med animationer eller producera en film?

Är ni redan en grupp med samma intresse kan ni starta en studiecirkel hos oss. Vi vänder oss både till privatpersoner och föreningar. Ni kan få hjälp med litteratur, utrustning, handledning, fotostudio, framkallningslabb, utställningslokal, workshops, tryck mm.

 

Kurser

Vi erbjuder även öppna kurser och workshops inom dessa områden.
Aktuella kurser hittar du här

 

Exempel på studiecirklar hos oss:

En kompisgrupp vill prova att göra en kortfilm. De träffas tre gånger i veckan och läser litteratur, skriver manus, förbereder, filmar och redigerar. Målet är en kortfilm på DVD som går att visa på stor duk. Av Studiefrämjandet får de hyra utrustning till ett väldigt bra pris, låna redigering och hjälp med hur de ska göra.

 

En förening vill ordna en konstutställning. Cirkeln träffas tre gånger i veckan för att lära sig mer om hur en utställning skapas, planera och bygga den egna. Målet är att kunna öppna dörrarna till utställningen ett visst datum och av Studiefrämjandet får föreningen tillgång till utställningslokal och kunskap.

 

En person vänder sig till Studiefrämjandet och vill lära sig mer om ljussättning. Studiefrämjandet har redan ett par personer som tidigare meddelat samma sak och sammanför dessa till en cirkel som träffas tre gånger i veckan. Cirkeln går igenom litteratur i ämnet och använder Studiefrämjandets fotostudio för praktiska övningar.

 

Läs mer om hur en studiecirkel fungerar

 

Starta din studiecirkel här!

 

Kontakta oss för att få möjlighet att hålla på med just ditt/ert intresse!

Ghazi Bahlanian, tel 013-25 23 02.