logo

Miljö och samhälle

Vill du leva mera hållbart? Vill du få hjälp att skapa förändringar där du bor? Vill du hjälpa andra människor? Hos oss kan du hitta vägar till kunskap som leder till förändring.

För att nå ett hållbart samhälle måste vi bli många som arbetar med miljö- och klimatfrågor men också med demokratifrågor som integration och mångfald. Studiefrämjandet erbjuder studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter med hållbara förtecken.


Att göra livet lite bättre för alla

Vi vill att folkbildningen ska nå dem som behöver den mest. Studiefrämjandet är en plats där alla möts och här ska invandrade svenskar och asylsökande kunna få tillgång till kunskap om vårt samhälle. Alla som är nyfikna och vill lära sig mer om något är välkomna till oss.

Vi har bland annat tagit fram studiematerialet Älskade barn, studiecirklar i föräldrastöd för föräldrar med utländsk bakgrund.
Läs mer om Älskade barn

 

Att lösa frågorna kring miljön och klimathotet...

... gör vi inte ensamma men vi vet att vi kan lösa dem tillsammans om vi bara blir tillräckligt många. Och att det finns många sätt, hör av dig till oss om du vill aktivera dig på något sätt så kan vi hjälpa till. Här nedan kan du läsa om odling, förändrad livsstil, påverkansarbete och lite till:

Små steg mot en stor förändring
Vad kan du och dina närmaste göra själv för att leva lite mer hållbart? Vilka förändringar kan du göra i hemmet, på dagis, i skolan, på jobbet? Vi har tagit fram studieplaner för egen hållbar utveckling och samarbetar med några av landets stora miljöorganisationer, bland annat Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner. Tillsammans med dem och andra kan vi hjälpa till och starta studiecirklar och ordna föreläsningar i det mesta som rör klimatfrågan - energi, konsumtion och livsstil.

Läs mer under hållbar livsstil


Påverka samhället
Vill du förändra samhället? Hos oss kan du hitta vägar till kunskap som kan leda till förändring. Vi är en del av Omställningsrörelsen i Sverige och samarbetar tätt med Ekocentrum i Göteborg och Malmö. Vi arrangerar Café Planet och är en av initiativtagarna till Framtidsveckan.
Läs mer under Omställning


Odling & trädgård

Hos oss möts också stadsodlare, kolonister och trädgårdsälskare och tillsammans gör vi Sverige vackrare och grönare. Vi är till exempel medarrangörer till Tusen trädgårdar.
Läs mer under Odling & trädgård