logo

Jakt & fiske

Vill du vet mer om djur och natur? Tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sportfiskarna erbjuder vi många spännande naturupplevelser och mycket kunskap om djur och ekologi.

Både jägare och sportfiskare talar om hur fantastiskt det är att komma ut i skog och mark. Jakt och fiske är ett sätt att leva närmare naturen och är både avkopplande och spännande. Med rätt kunskap är det dessutom ett tillfälle att kunna äta både gott, hållbart och närproducerat.

Tillsammans med våra medlemsorganisationer Svenska Jägareförbundet och Sportfiskarna erbjuder vi föreläsningar, studiecirklar och olika arrangemang. Och är du nyfiken på jakt eller fiske hjälper vi dig gärna att starta en studiecirkel.

Jägarskolan

Vi anordnar utbildningen Jägarskolan över hela landet. Jägarskolan är en grundutbildning för dig som är intresserad av jakt.
Läs mer om vad en studiecirkel i Jägarskolan innebär

 

Den vilda maten

Starta en studiecirkel om hur man bäst tar tillvara klövvilt efter att man fällt djuren - lär dig mer om hur du flår och styckar rådjur, älgar, vildsvin och hjort.
Läs mer om studiematerialen Den vilda maten

Önskas en klok jakthund?

Nästan hälften av alla jägare är också hundägare. Att få din hund intresserad av jakt är en sak men att få den att bli en bra jakthund är svårare. Tillsammans med Brukshundklubben har vi flera studiecirklar i lydnad, eftersök och spårning.
Läs mer om vår verksamhet för hundägare

 

Studiecirklar i fiske

Det finns många olika typer av fiske. Starta en studiecirkel med några kamrater och lär dig fler tekniker för att lyckas med ditt fiske. Storfångsten kan tyckas långt borta men med rätt förutsättningar är den inte alls omöjligt. På webbsidan Jaktmarker och fiskevatten finns det några filmer som kan inspirera till studiecirklar, kika på dem och hör sedan av dig till oss så kan vi hjälpa dig vidare med din studiecirkel.
Inspirationsfilmer om fiske på jof.se


Lokal jaktkrets eller fiskeklubb?

Vi kan hjälpa dig som vill starta en lokal jaktkrets eller fiskeklubb med olika studiecirklar i föreningskunskap, vi kan ofta erbjuda en hel del praktisk hjälp. Är ni redan en jaktkrets eller fiskeförening och vill lära något nytt, anordna ett arrangemang eller en föreläsning så hjälper vi också gärna till.