logo

Sweden Rock Festival 2012

Akter:

Scarlet Drop, Frontback, Evasive, Incarnit, Colossus, Beoynd all Recognition, Vulkan och Mother of God.  

Plats: 

Tid: 11:50-23:25, Ålder: år, Inträde: kr
Hemsida: www.swedenrock.com/index.cfm?pg=1&lg=1&dc=253&bi=dc

Studiefrämjandet presenterar Sveriges bästa nya hårdrock & metal på Sweden Rock Festival 2012




Incarnit
Incarnit är ett thrash metal-gäng bestående av fyra unga män från Karlstad. Med influenser som tidiga Metallica och Slayer, blandat med deras egna tidigare musikaliska erfarenheter säger de sig ha hittat ett fräscht och eget sound. Kvartetten lever för att lira musik, ger alltid mer än 110 procent på scenen och har gjort en hel drös med spelningar runt om i Sverige – på allt från lastbilsflak i skogen till torg, festivaler och nattklubbar. Incarnits fjärde EP – som enligt bandet innehåller deras absolut vassaste låtar hittills – släpps lagom till sommaren 2012.
Hemsida



Colossus
Denna powertrio spelar en egensinnig och skitig metalhybrid med rötter djupt nere i stoner- och doomtraditionerna, vältrande nog för att passa bandnamnet. Tungt och kompromisslöst men med en melodisk och teknisk ådra, tänk Mastodon möter Tool så är du något på spåren. Colossus har existerat i snart tre år och började göra ett namn för sig 2011 i och med släppet av den hyllade EP:n ”Spiritual myiasis” och ett stort antal bejublade spelningar på rockscener runt om i Sverige. I april börjar bandet spela in sin fullängdsdebut, med planerat släpp i sommar, och i oktober väntar en Europaturné.
Hemsida



Frontback
I Växjöbandet Frontback möter hårdrockens riff och scenframträdande punkens energi. Under de senaste tre åren har bandet delat scen med bland annat Status Quo, Crashdiet, Bullet, Freedom Call och Heat. Frontback har vunnit flertalet musiktävlingar och har förutom ett antal pubspelningar och SRF ett gig på Latitud 57 framför sig i sommar. Till hösten är det dags för kvartetten att albumdebutera och lagom till SRF släpps första singeln. Med energi och glädje som vapen har Frontback som mål att aldrig göra en rockpublik besviken. 
Hemsida



Evasive
Evasive beskriver sin musik som ”en käftsmäll där Alter Bridge möter Lamb Of God”. Bandet bildades i Nyköping 2007, av fem killar som var trötta på att vara ”fast i en stad utan framtid”, och hittade sin nuvarande sättning 2010. Året därpå släppte bandet sin första EP med låtarna ”The chase” och ”Restless sleep”. I vår släpps debutalbumet ”The cleansing”. I musikvideon till singeln ”Puzzle box” (släpps i april), som består av klipp från ett gig på Nalen i Stockholm, ges ett smakprov på bandets livekänsla. Evasives mål är enkelt: att erövra metalscenen.
Hemsida



Scarlet Drop
Scarlet Drop grundades i Skåne 2005 men rötterna återfinns på Malta, där halva bandet har sitt ursprung. Stilen beskrivs som metal med fokus på både melodier och breakdowns. Bland andra band nämns Flyleaf och In This Moment som inflenser, mycket på grund av att Scarlet Drop frontas av två tjejer som med sina röster skapar ett sound som skiljer sig från mängden. Scarlet Drop har haft de flest av sina större spelningar i Tyskland, med både festivalturnéer och klubbspelningar, men har även spelat i Egypten, Malta och på olika håll i Sverige. Bandet har hittills släppt två EP:s och hösten 2011 släpptes den första musikvideon ”Just watch me”. Scarlet Drop har redan två gånger tidigare visat sina talanger på Alarmscenen, och i år får bandet chansen inne på festivalområdet 
Hemsida



Vulkan
Vulkan släppte sitt debutalbum ”Mask of air” i november 2011. Sedan dess har de lovordats av kritiker för både skivan och sina liveframträdanden. Bandet fick bland annat utmärkelsen ”årets album” av Värmlands Folkblads (och Sweden Rock Magazines) skribent Marcus Grahn. Vulkan kallar sin musik ”prock” – en progressiv blandning av rock, metal och hårdpop, där massiva ljudlandskap och aggressiva effekter också har en viktig plats i ljudbilden. Som svar på frågan om musikaliska influenser nämns Tool och Radiohead som exempel. Live påstår sig bandet vara vad de heter: en vulkan, med ständiga utbrott. 
Hemsida



Beyond All Recognition
Beyond All Recognition släppte i februari 2011 singeln ”Now or never”, med vad bandet själva kallar ”den nya unika musikstilen dubcore”. En blandning av Västeråsarnas tidigare moderna metal och dubstep, med andra ord. Senare under året inleddes ett samarbete med ”dubstepgeniet” Fredrik ”Alexius” Eklund och i november 2011 släpptes EP:n ”This is dubcore” samtidigt som bandet befann sig på turné tillsammans med We Butter The Bread With Butter och One Morning Left. Beyond All Recognition spelade in sitt debutalbum i mars i år och på det stora hela ser 2012 ut att bli ett händelserikt år för bandet. 
Hemsida



  Mother of God
Mother Of God har sedan starten 2008 lockat lyssnare från hela världen, med en musik fylld av mysticism, grunge, stoner och rock. 2011 kammade dalakvintetten hem vinsten av den svenska versionen av ”Wacken metal battle” – en tävling där bandet vann en plats på festivalen Wacken Open Air – och de har även öppnat för band som Yob, Imperial State Electric och Dozer. Mother Of God har tidigare gästat Peace And Love, Getaway Rock Festival samt Rockstad Falun, och kalendern för 2012 innehåller utöver SRF-framträdandet också en utgivning av bandets debutalbum. 
Hemsida