logo

Sticky Fingers Top Floor fredagen den 17 februari

Plats: Kaserntorget 7,
Tid: 21.00, Ålder: 18 år år, Inträde: 100 kr förköp / i dörren 120 kr
Hemsida: www.stickyfingers.nu
AVATAR kvällens headline
Avatar är nu aktuella med skivan ”Black Waltz” som släpps den 25 januari. Det är bandets fjärde studioalbum och innehåller bl.a. första singeln "Torn Apart”. Videon till titelspåret har redan blivit omtalat världen över på grund av alla starka scener ifrån det amerikanska freakshow gänget Hellzapoppin. Avatar har på nya albumet medvetet utvecklat ett nytt sound med hjälp av stjärnproducenten Tobias Lindell (Mustasch, Europe). Avatar albumdebuterade redan 2006, då som artonåringar, och har sedan dess turnérat med några av världens största band som Megadeth, Helloween, Stone Sour och In Flames runt om i världen. Räkna med att detta kommer vara en av 2012 års absolut mest omtalade och intressanta svenska hårdrocksreleaser!
Hemsida

MIOSIS
Miosis skapar bilder av ljud, avtryck från en resa genom själens mörkare skrymslen. Tyngd, melankoli, melodi och magi. Miosis, founded in 2005 in Gothenburg, Sweden. Formed out of the ashes from what was Soma Soul Transfusion who reached fame in the underground progressive world with their self titled EP in 2004. The dark, poetic, progressive sound S.S.T. stayed but got more of the complexity and heaviness. Debut Album "Albedo Adaptation" released on indiependent label Lion Music January 2009. Collected on the album is a musical and spirtual journey which has been embraced by reviewers around the world.
Hemsida

MASCOT PARADE
Mascot Parade har en liten fot i Rock och en stor fot i Metal! Mascot Parade är ett band som snott publik från Opeth på Sweden Rock Festival. Bandet har sin bas i mellersta Sverige och har efter flera framgångsrika turnéer äntligen fått till ett stopp i Göteborg. Bandet bildades 2007 och släppte debutalbumet "Deathmatch" 2008. Album nummer två (producerat av Chips Kiesbye) släpps under 2012.
Hemsida

THE BJORN
Inga regler, inga ursäkter. Inga begränsningar. Ingenting verkar vara omöjligt för The Bjorn, som släppte sin debutskiva förra våren. Skivan talar för sig själv. Det är tungt, det är organiskt och det är stort. De utnyttjar varje vinkel, varje öppning och varje frekvens. Varje låt är en resa för sig samtidigt som skivan är en naturlig följetong, både musikaliskt och textmässigt. Det finns en enorm bredd och det är trovärdigt. De sparar inte på krutet och de är inte rädda för att tänja på gränserna. The Bjorn betraktar sig själva som ett liveband i första hand, som bäst när svetten yr. När bandet nu kommer till Sticky Fingers för tredje gången, så är det med samma hunger som alltid.
Hemsida