logo

Göteborg på Sticky Fingers Top Floor fredagen den 23 mars

Plats: Kaserntorget 7
Tid: 21.00, Ålder: 18 år år, Inträde: tba kr
Hemsida: www.stickyfingers.nu

klubb NEMIS går denna kvällen i punkens tema. 


VÅNNA INGET kvällens headline
Vånna Inget är punk med popmelodier och melodisk sång. Inspirationen till skivan är ett virrvarr av Tant Strul,Pink Champagne, The Go-Go's, gamla Uggla, Håkan Hellström och Marked Men. Skivan "Allvar" är fylld med musikalisk spontanitet utan överdrivna pålägg varken med körer eller gitarrer.Det ska låta så vemodigt och levande som möjligt. Skivan är inspelad i gitarristen Tommy Tifts (Sista Sekunden) studio av bandet själva. Alla i bandet kommer från små ställen runt om i Småland och det är landet snarare än stan som inspirerat bandet till den här plattan.Sångerskan Karolina Engdahl sjunger med en inlevelse av få förunnat, ångesten sprutar ur hennes käft. Basisten Johan Ottosson lägger sina basmattor och tillsammans med trummisen Andréas Almqvist och Tifts gitarr får de fram en matta av vackert oväsen. Andra band medlemmarna härjar i eller har röjjt i är bl.a. Sista Sekunden, A Good Deed, The Confession,Speakeasy, Civilisationen, The Part Timers och Morsans Gula Blend. Bandet har ett sound som svenska band som Masshysteri, Knugen Faller, Baboon Show, Invasionen m.m. har förmedlat de senaste tio åren. Band som har gett punken en liten mer melodiös ådra. De har skruvat ner distortionen och lagt in lite mer moll ackord och stämsång men intensiviteten, ångesten och energin är där ändå. Lite som new wave som kom efter punken 1977.
HemsidaMÖGEL
Mögel Borås har spelat punk sedan 1985 men har på senare år varit sparsamma med spelningar.Nu har orginal sångren Tob kommit tillbaka och även fått Mattias på bas.Vi spelar bara svensk textat material.Set listen som fyras av blir oldschool MÖGEL med låtar mestadels ifrån Ditt Ljug plattan och lite gamla demo kassett låtar.Kanske något alster ifrån någon senare platta kan slinka med. Men vi utlovar garanterat gammal hederlig MÖGEL punk och förhoppningsvis ett jaevla drag...
HemsidaALLVARET
Allvaret spelar Smålandspunk av finaste kvalité. Den är rak, ärlig och sprängfylld av energi och adrenalin. Alla medlemmarna har formats av sina tidigare band (bl a Fistful, the Confession och Kidbrother ) och med dom rötterna står Allvaret fast med båda fötterna på jorden även när trummorna piskas på som mest. Gillar du trött, vacker, sliten punk gillar du det här. Gillar du arg, hård, dansant punkrock gillar du det här. Gillar du inte punk överhuvudtaget kommer du gilla det här i alla fall. 
Hemsida    TOMMA HÄNDER
Tomma Händer, som spelat tillsammans sedan sommaren 2010, släpper nu den första singeln till det stundande albumet om Tommy. I ett rättframt porträtt får lyssnaren lära känna honom i "Tommy har ett mörker inom sig". B-sidan utgörs av Tommys misslyckade försök att vara bland lyckliga människor i "Folkets park och sanningen". Bandet har rötterna i svensk och amerikansk punk, men har blandat in en orgel de fick köpa billigt av en glad ljudtekniker. Det gör det glada lite gladare, och det mörka lite mörkare när Tomma Händer spelar historien om Tommy.