logo

Sigurdsgatan 25/Intiman lördagen den 3 mars

Plats: Sigurdsgatan 25, 721 31 Västerås
Tid: 19:00, Ålder: 18 år, Inträde: Gratis före 20:00, därefter 60 kr. Garderobsavgift tillkommer med 20 kr
Hemsida: www.sigurdsgatan25.se
Ennead
ENNEAD, riksfinalister i Rockkarusellen och vinnare av Musikvideokarusellen 2011. Under hösten samma år har progressiva metalbandet spelat in musikvideos samt deras debut-Ep Frozen Eyes som har just släppts. Med klar baston, intressant gitarrspel, oemotståndliga trumslag och melodisk sång/vrål med arabiska inslag så tänker detta gäng från Linköping ge "musikalisk sandstorm" ett ansikte! Missa inte detta!
Hemsida
LyssningslänkFamily X
“HÖGOKTANIGT SVENSKT GULD” Family X har avverkat en stor samling spelningar genom åren. Allt från Kafé 44s svettiga och nästan strypande intima scen i Stockholm. Till Sonisphere, en av världens största och mest majestätiska festivaler. Oavsett publikmängd så går Family X alltid upp på scenen med full vetskap om vilka krafter som kommer att penetrera allas kroppar. Energin som denna trio alltid levererar kan närmast jämföras med solens. Hett, intensivt och vackert! Andres Lokko ”Det som imponerar på allvar är hur det bakom Family X skamlöst kommersiella ambitionsnivåer lurar en enormt begåvad melodikänsla som man – ärligt talat – nästan bara måste applådera.” 
Hemsida
LyssningslänkHökartorget
När stora drömmar om ännu större hav strandar i det lortiga vattnet i stans minsta å. När din kärlek går ifrån dig. När rasismen får fäste i samhället. När din bäste vän får en efterlängtad adhd-diagnos. Hökartorget från Hedemora sjunger om allt det och lite till, i melodier som är specialdesignade för att gå rätt in i ditt hjärta. Catchy indiepop på svenska, skulle man också kunna beskriva det som. Hökartorget kommer från Hedemora, Dalarna och har funnits sedan sommaren 2008, då de första låtarna spelades in. Sedan dess har de avverkat ett sextiotal spelningar, spelat in ett tiotal låtar och repat hårt. På sistone har folk börjat tala om ”torget” som ett av Dalarnas bästa band.
Hemsida  Let's Say We Did
Let's Say We Did släppte i november förra året sitt självbetitlade debutalbum som färdigställts tillsammans med Pelle Gunnerfeldt (Hives, Bear Quartet, Säkert, m.fl). Albumet har mötts av fina recensioner, Dagens Nyheter beskrev det som "väldigt lovande" och Dagensskiva konstaterade att "kvintetten levererar en indierock som imponererar". Gaffa kallade albumet en "högintressant debut". Tidigare har LSWD gett ut en trilogi EP-skivor på egna bolaget Nesna Records och spelat på bland annat Island In The Sun-festivalen och Rookiefestivalen i Hultsfred samt uppmärksammats av P3, Gimmie Indie. Let's Say We Did har även hyllats av likasinnade band så som Yuck, Withered Hand och jämförts med Teenage Fanclub, Pavement, m.fl
Hemsida
Lyssningslänk