logo

Metalfest på Långholmen onsdagen den 6 juni

Plats: Friluftsteatern på Långholmen, Långholmsbacken 9
Tid: 14.00 - 20.00, Ålder: 0 år, Inträde: 0 kr

NEMIS Metalfest på 
Make Musik-festivalen
14.00-20.00
Fri entré
Kvällens headline: EVERGREY

10 band gästar NEMIS-scenen vid Friluftsteatern på Långholmen under Make Musik-festivalen 6 juni. Såhär hittar du dit:
Gå Bergsundsgatan till Långholmsbron, ta höger över parkeringen och gå parkvägen upp till Friluftsteatern. 
EVERGREY
Den svenska progressive-metalens flaggskepp spräcker ljudvågorna och visar att det inte bara finns dödsmetall i de Göteborgska farvattnen! Har sedan debuten 1996 släppt sju studioalbum och en liveskiva + DVD och hunnit med ett otal turnéer över hela världen.
HemsidaFRANTIC AMBER
Vinnare av Wacken Metal Battle 2012! Har hunnit med två turnéer i Ryssland, spelning på Sweden Rock Festival 2011 och ett bejublat framträdande på P3 Guld-galan 2012 inför 2500 personer och alla hemma framför TV:n! Många äro frälsta redan nu.
HemsidaMAN.MACHINE.INDUSTRY
Enligt Close-Up Magazine är bandet ett av Sveriges bästa liveband då de gav dem betyget 9/10 för en av bandets många livespelningar! Missa inte det! I April 2012 släpptes det kritikerrosade albumet LEAN BACK, RELAX AND WATCH THE WORLD BURN (GMR Music) 
HemsidaCOLOSSUS
Sitt namn troget levererar denna power-trio en egensinnig och skitig metalhybrid med rötter djupt nere i stoner och doom-traditionerna. Åker direkt efter giget för att spela på Sweden Rock! Till hösten väntar en Europaturné. 
HemsidaBESSERBITCH 
Svensk hårdpunkrock när den är som bäst! Besserbitch släppte EP:n "Who cut the wire?" in 2010. Uppföljaren "Error code 31", en samling “bitchslapping tunes” 2011. Kom och lyssna – dina öron kommer att tacka dig!
HemsidaALLOUT
Det har varit tyst om Allout ett tag, men i den nya replokalen har det bubblat. Nya låtar har färdigställts och planeras spelas in för deras första fullängdare. Det är samma recept som deras två släppta EP:s. Plockigt slingrande gitarrer. Drivet. Energin. Allout är intelligent hardcore som inte riktigt passar in någonstans. För poppigt för att vara metall. För skrikigt för att vara rock. För välspelat för att vara punk, men helt underbart om man skiter i genres och bara vill ha energi och ett förbannat (bra) band. 
HemsidaNINNUAM 
Oväntad och fullkomligt tillintetgörande metal från Katrineholm! Albumet Process of Life Separation kom 2003.
HemsidaUNDECIMBER
Nedstämda gitarrer och elektroniska symfonier skapar Undecimbers unika sound, där traditionell goth möter modern metal. Missa inte!
HemsidaDIGRESSION ASSASSINS 
Deras musik är rå, komplex och energifylld, en explosion av metal, punk, hardcore och rock kört genom en mixer på full speed. I en tid av musikalisk konformitet är D A det kompromisslösa alternativet. 
Hemsida  SYSTEM ANNIHILATED
Unga och hungriga silvermedaljörer i Livekarusellen 2012. System Annihilated spelar en slags hardcore/death metal-blandning med progressiva influenser och kommer från Sveriges bästa metalstad Umeå i norr och har spelat tillsammans sen 2009, spelade på bl.a House of Metal 2011. Debutplattan spelas in i sommar/höst. 
Hemsida