logo
Nemis artister Putte i Parken 2017

Klart för nyaste musiken på Putte i Parken i Karlstad

För sjätte året i rad ger Studiefrämjandet oetablerade artister möjlighet att spela på Putte i Parken i Karlstad. Inte mindre än 12 artister får chansen att spela på Värmlands största festival och nu är uttagningen klar!

- Efter fem år på Teaterscenen i Mariebergsskogen har Nemis blivit en naturlig del av festivalen dit man går för att upptäcka ny, bra musik, säger Johan Carlsson, ansvarig för Nemis på Studiefrämjandet.
Uttagningen var i år den tuffaste sedan vi startade vårt samarbete med festivalen. Kvalitén på artisterna som ansökte var otroligt hög! Men med årets startfält har vi lyckats få ihop ett brett program med riktigt bra artister, från indie och country, svensk tung hiphop till den hårdaste av hårdrocken, säger Johan.

 

Facebook-event

 

Klara artister:


Eleine
Förföriskt, stilistiskt och Monumentalt. Så sammanfattas det symfoniska metalbandet Eleine. Musiken beskrivs som tyngre symfonisk metal som både är stilsäker och storartad. Eleine albumdebuterade 2015 och har sedan dess haft flertalet hyllade spelningar med bra recensioner från bland annat Sweden Rock Festival 2016 där bandet levererade en teatralisk scenshow och lät publiken både förföras och förundras.

 

Sweden Rock Magazine 8/10 - "Det går liksom inte att låta bli att fascineras och fängslas"
Rockbladet 10/10 - "Vid spelningens slut måste jag fråga mig själv, hände detta verkligen på riktigt?"

2016, var stort år för Eleine. Utöver att ha framfört en omtalad spelning på Sweden Rock Festival åkte de även ut på Europaturné med Moonspell och The Foreshadowing.

Spotify

Facebook

 


Vertigaux
Vertigaux är elektronisk dreampop influerad av 80-talets extravagans och glittrar med stereo-gitarrer, ambienta synthvågor, elektroniska sångstämmor och pulserande bas.
Bandet uppstod en mörk vinter 2016 på frontpersonen Christopher Slettos initiativ där visionen om en audiovisuell upplevelse snarare än ett band var det centrala.
Med öga för detalj, färg och form har Vertigaux skapat sig en distinkt look och ett visuellt koncept som gjort stor succé live. Visionen att alltid skapa en oförglömlig unik upplevelse live lyckas alltid med Vertigaux synkroniserade ljusshower, intima scenspråk och personliga musik.

YouTube
Facebook

 


Unfound Reliance
Unfound Reliance är en reflektion av världens mörker. Även en sammanhållning och ett kall till förändring. Den ofunna tilliten till världssamfund, makthavare och ändlösa konflikter som inte leder till något annat än mer hat och splittring i världen. Verkligheten skildras med hårda toner och vrål men även mjuka solon och förlåtande sång. Vi vill uppmana er att idag låta mörkret omfamna er. Kanske även hatet. För aldrig är ljuset så tydligt som i kontrast till det andra. Var därför inte rädda för att se världen för vad den är. Och kom ihåg att ni inte är ensamma. Här och nu är vi alla samma. Vi är ett, vi är The Unfound.
Spotify

YouTube
Facebook

 


Skallbank
SKALLBANK är ett rock 'n roll band från Karlstad. Med blandning av klassiska rock 'n roll riff och black/death metal-sång får bandet sitt unika sound. Bandet bildades 2014 och har sedan dess släppt fem singlar i digitalt format. I början av 2017 skrev SKALLBANK kontrakt med Kalifornienbaserade Savage Magic Records, för att släppa bandets 4-spårs 7" EP; Grav efter Grav, som släpps 23:e maj 2017. Skivan är inspelad i den legendariska studion Music A Matic, Göteborg med inga mindre än produktionsteamet Chips Kiesby och Henryk Lypp (Sator, The Hellacopters, Millencollin, Sahara Hotnights m.fl.)

Spotify

YouTube

 


Sagoland
Sagoland är duon som från helt olika musikaliska bakgrunder möttes i den elektroniska värld de tillsammans skulle utforska. Det är melodier och texter som rycker med och fångar. Med flera års spelningar bakom sig är det äntligen dags för det första singelsläppet och mycket talar för att 2017 blir ett spännande år! Det är drömmar och känslor som får ta plats när Sagoland återvänder till Karlstad.

Soundcloud

Hemsida

 


Purslane
Purslane är ett Karlstadbaserat indie folk-rockband som anses vara ett av de mest spännande livebanden i Värmland. De har beskrivits som "En indie pop-rock-manual, vackert och magnetiskt" (nikochanisland.com)
Deras sound har sin grund i poetisk lyrik tillsammans med ett musikaliskt landskap inspirerat av artister som Velvet Underground, Wilco, Vampire Weekend och naturligtvis Dylan.
Purslane gick direkt till den lokala finalen i Sveriges Radio tävling P4 Nästa, som är pågående, med deras låt Jonny Disco. Hösten 2016 släpptes även en ep på independent-bolaget Youth Recordings.

Spotify

 


Northlight
Ett svenskt rockband bestående av fyra medlemmar och en enorm ambition att skriva musik som på riktigt berör den som lyssnar. Med väldigt få ord så är det vi, Northlight. Vi bildades i Karlstad 2012 och startade våran karriär precis som alla nya band, från noll. Men efter otaliga timmar av hårt arbete tror vi nu verkligen att det vi skapat är något värt att upptäcka. Våran musik beskrivs ofta som pop/arenarock och några av våra största influenser är band som Coldplay, Imagine Dragons, U2, Kings of Leon och Oasis. Vi strävar ständigt efter att skapa musik som berör, lyfter upp och inspirerar den som lyssnar.
Över 60 000 gånger har våran musik streamats världen över och nu i sommar släpper vi våran största produktion hittills. På våran resa har vi också fått fantastiska möjligheter att spela på festivaler i både Kroatien, Danmark och Sverige.
Att spela på Putte i Parken är något vi drömt om sedan vi började spela tillsammans och att vi äntligen är där känns helt fantastiskt. Vi kommer ge 2000% varje sekund som vi står där på scenen och hoppas såklart att publiken är lika taggade som vi är, missa oss inte live på Putte i Parken 2017!

Spotify
YouTube

Hemsida

 


Nala
Grym liveakt från Göteborg bestående av fem personer som tillsammans skapar ett tungt, svängigt och stämningsfullt sound med mycket energi och god vibe på scen. Bandet började jamma hösten 2015 och låtar har skrivits och arrats fram sen dess. I år släpptes dubbelsingeln 'Safe Place' på Spotify och debut-EPn spelas in under våren.
Spotify
YouTube
Facebook

 


Hanna Gustavsson

Från Norrbottens ljusa nätter har Hanna samlat inspiration till sina texter och 2014 släppte hon själv sin EP "Vilda Blommor". Detta blev startskottet och början till en rad olika spelningar i Dalarna, Stockholm och Norrbotten. Den egna musiken beskriver hon som svensk country/pop i en norrbottnisk atmosfär. Hon fick recensenten att bubbla av entusiasm efter att hon spelat en konsert innan Lisa Miskovsky. Konserten blev även utvald som en av de tio bästa festivalfavoriterna på 25 år av nöjesredaktören bland artister som Kent, Orup, Amanda Jensen. Året efter spelade hon innan Anders Lundin med några tusen i publiken. 2017 planeras det nya albumet "Hemåt". Singeln "Norrbotten" släpptes i februari och blev uppmärksammad i tidningen Gaffa där den fick en fin recension samt utnämnd som veckans bästa av Gaffa.

Spotify
YouTube
Hemsida

 


By Lightning
By Lightning är just nu kanske ett av Värmlands mest intressanta rockband då man som åskådare aldrig riktigt vet vad som väntar. Det finns definitivt en röd tråd genom deras låtmaterial men det spretar ändå friskt på ett sätt som inte gör det långtråkigt eller enformigt. Det finns influenser av band och artister så som Thin Lizzy, Tom Petty, Bruce Springsteen, Faith No More och självaste Elvis Presley. Alltså ena foten i 70-talet och den andra i 80-talets början.
Bandet bildades i Arvika av hemflyttade sångaren och gitarristen Alex Haglund tillsammans med bassisten Jimmy Dahlgren. Sedan dess har det värvats in en organist av rang vid namn Emil Solberg Wachenfeldt samt den eminente trummisen Pär-Anders Zetterberg. Tillsammans finns här en hel del rutin av spelande och turnerande sedan många år tillbaka.

Soundcloud
YouTube
Facebook


Big Boned Bastards
Big Boned Bastards är en fet hiphopduo från Karlstad bestående av rapparna Baso & D-Gone. När dom säger fet menar dom inte bara kroppsmassan utan tyngden på texterna dom levererar. På scenen kör dom ett urval av sololåtar och gemensamma låtar på både svenska och engelska. Gruppen har kämpat länge för att synas och nu äntligen kan dom få skina i hemstaden. Med nya EP:n CORVUS CORAX och varsin kommande soloskiva på gång i år, lär dom mer än bara ge dig en show. Dom vill ge dig en upplevelse för livet.

Spotify

Facebook

 

 

Studiefrämjandet strävar efter en jämn könsfördelning bland artisterna på Nemisscenerna. Läs mer om vårt jämställdhetsarbete här

 

Putte i Parken hemsida