logo

Stockholm Jazz Festival, Bryggarsalen 15 oktober 2017

Stockholm Jazz Festival i Bryggarsalen
FRI ENTRÉ

Söndagen den 15 oktober är det ännu en gång dags för Bryggarsalen att vara en del av Stockholm Jazz Festival.

Konserten inleds med jazz & swing med storbandet Bara Damer & Co följt av sextetten The Rythm´n Bop Orchestra och avslutas i världsmusikens tecken med först den Eritreanske storstjärnan Temesgen Yared kompat av Senay Band och sedan avslutas kvällen med det Iransk/Svenska bandet Golbang.

Fri entré

Dörrarn öppnas kl. 16.30

1. Bara Damer (S) 17.00-17.45
2. Rythm´n Bop Orchestra (S) 18.00-18.45
3. Temesgen Yared & Senay Band (Eritrea) 19.00-19.45
4. Golbang (S, Iran) 20.00-21.00

Vi förbehåller oss för ev. ändringar i schemat


1. Bara Damer
Bara Damer & Co. bildades för mer än tjugo år sedan och är sprunget ur dåtidens studentorkestrar i Uppsala, Linköping och Stockholm. Damorkestern har på senare år berikats med några herrar som lotsar damerna fram till rätt groove. Karaktäristiskt för bandet är att många av damerna inte bara hanterar blåsinstrument, utan tar gärna plats som vokalister.

Bara Damer & Co har en bred repertoar som sträcker sig från tidig trettiotalsjazz, via swing-eran och fram till alster från 1900-talets slut. Bandet spelar huvudsakligen amerikansk och svensk musik. Många minnesvärda gig har passerat revy på klassiska scener som Nalen i Stockholm, Gyllene salen i Stadshuset i Stockholm, Uppsala slott, tradjazzfestivalen i Askersund, damjazzfestival i Estland och nu senast på Norrtälje jazzdagar. En av höjdpunkterna senare år har varit ett Povel Ramel-projekt med Claes Janson som gästartist.

Videlänk: https://youtu.be/MS168zXRIos

Ljudklipp: http://www.baradamerco.com/music/My%20baby%20Just%20Cares%20for%20Me.mp3


2. The Rythm´n Bop Orchestra
The Rythm´n Bop Orchestra spelar mest jazzmusik från 1950- och -60 talet, låtar skrivna av den tidens mästare inom bebop, hardbop, neobop och swing: Miles Davis, Art Farmer, Dexter Gordon och Tad Dameron m.fl.

Utöver att ha spelat i denna konstellation i snart 20 år har medlemmarna tidigare spelat med artister som t.ex. Arne Domnerus, Gugge Hedrenius, Ronnie Gardiner och Bernt Rosengren

Line up:
Alf Bybrant – trumpet & sång
Göran Östlund – tenorsax
Hans von Eichwald – piano
Bo Ehrenholm – gitarr
Ola Johansson – bas
John Jönsson - trummor

Videolänk: https://youtu.be/LbLh8gQX2Fk


3. Temesgen Yared & Senay Band
Temesgen Yared är en av Eritreas allra största stjärnor och tillsammans med Senay Band framför dom en unik mix av traditionell Eritriansk musik och modernare tongångar.

Både Temesgen Yared och Senay Band är ständigt konsertaktuella turnerar flitigt i en lång rad länder med Eritreansk befolkning men som ni kommer märka är musiken i högsta grad både svängig och melodisk vilket skapar en ständig ström av nya fans av olika nationaliteter.

Line Up:
Temesgen Yared - Sång och Kirar (traditionellt Eritreanskt instrument)
Semere Fitsum - Bas
Solomon Tesfamariam - Keyboard
Information

Stockholm Jazz Festival, Bryggarsalen 15 oktober 2017

 • Plats

  Bryggarsalen

  Stockholm

 • Tid

  2017-10-15

  Söndag
  16:30 - 21:00