logo

Gör musik i iPad

 

Ett enkelt sätt att sätta igång med att spela musik är att arbeta med iPad och olika appar som exempelvis Garageband. Garageband har en mängder med instrument som man kan spela direkt på skärmen, men även funktioner som hjälper dig att komma igång med att skapa bas, gitarr och trumkomp. Det går förstås även att spela in sång och vanliga instrument i Garageband.

 

Studiefrämjandet har på många orter runt om i landet byggt upp små projektstudior med iPad som grund. Läs mer om Studiefrämjandet och om att starta studiecirkel

 

Här har vi gjort några filmer om hur det kan gå till:

 

 

 

 


Här finns manualen för Garageband

 

Fortsätta arbeta med sin låt i datorn - Hur gör man?

 

Så här exorterar man en låt/ett projekt till musikprogrammet Logic:

Öppna garageband -> Mina låtar –> Markera låt –> Klicka på delaknappen uppe till vänster – iTunes – skicka till iTunes som garageband. 

Nu sparas hela projektet som en garageband-fil.

 

Öppna projektet i Garageband på en Mac:
Koppla ihop iPaden med en Mac –> Leta upp iPad i mac –> öppna enheten iPad –> Inställningar –> Appar –> längst ner finns fildelning ->  Garageband –> leta upp projektet –> Spara till –> Välj mapp att spara i –> Öppna Logic –> Leta upp projektet

 

 

Kontakta gärna Studiefrämjandet på din ort för mer information om våra iPad-studior och hur du kan ta del av vår verksamhet.