logo

Hitta bandmedlemmar

Att hitta bandmedlemmar som har samma mål och musiksmak kan vara ganska enkelt ibland och andra gånger kräver det lite efterforskning och tålamod. Här hittar du strategier du kan använda dig av i sökandet efter ditt framtida band.

Du som har bestämt dig för att starta band gör bäst i att börja med att kolla med din lokala musikhandläggare. Studiefrämjandets musikhandläggare har nätverk av musiker och kan hjälpa dig att hitta andra som letar efter ett band.

 

Kolla i skolan, på ungdomsgården, bekantskapskretsen eller krogen för att se om det finns någon som vill börja spela i band. Snacka med folk som gillar samma musik som du gör. Eller så finns det kanske någon kompis polare som redan spelar i ett band som behöver en till.

 

Alternativt kan du titta på nätet. Det finns sidor där du kan lägga in eller svara på bandannonser. Googla bandannonser eller kolla bandfinder.com, vend.se, studio forum eller diskantforum. Facebook kan också vara en källa för att hitta bandmedlemmar. Sök på lokala grupper och visa ditt intresse.

 

Ett annat lite mer gammalmodigt sätt som också kan funka är att helt enkelt sätta upp en lapp i musikaffären. Om du rör dig i miljöer eller kretsar där folk är musikintresserade är det ju inte helt omöjligt att de själva utövar musik eller funderar på att börja. Gå på konserter och kolla läget. Där hänger ofta musiker och kanske är det någon som också letar efter ett band att spela med.

 

Höll ögonen öppna, vänd på varje sten. När du har dragit ihop ett par personer är du välkommen att boka replokal hos oss på Studiefrämjandet. Kolla fliken starta studiecirkel till vänster.