logo

Djur - Natur

Djur & Natur
Studiefrämjandet är ett självklart val för dig som är intresserad av natur, djur och friluftsliv. Även du som är mer nyfiken än erfaren är välkommen. Här kan du pröva på och lära dig mer.


Vi erbjuder studiecirklar, kurser och andra aktiviteter inom olika områden: jakt och fiske, naturvandringar, fåglar, svampkurser och botanik. Gå till Studiefrämjandets webbplats där du bor och se vad som är på gång hos dig.


Inom området Djur & Natur samarbetar vi bland annat med Svenska Jägareförbundet, Naturskyddsföreningen, Sveriges Ornitologiska Förening, Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen och de flesta av Sveriges hundorganisationer.


Hund & Husdjur!

Funderar du på att skaffa hund? Har du just hämtat första valpen? Kanske har du hund sedan länge? 

Oavsett vilket, för alla hundintresserade är Studiefrämjandet ett självklart val.

Här finns mycket att välja på för dig och din hund: valpkurser, lydnad, agility, freestyle med mera.

Våra kurser sker ofta i nära samverkan med Sveriges stora hundorganisationer: Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom. Det borgar för hög kvalitet och kunniga ledare.

Vi har också aktiviteter för dig som är intresserad av andra husdjur än hundar.


Studiefrämjandet är Svenska Jägareförbundets studieförbund.

 

Vi anordnar bl.a. utbildningen Jägarskolan som leder fram till Jägarexamen.  Jägarskolan är en grundutbildning för dig som är intresserad av jakt.


Dessutom har vi ett stort utbud av kurser inom till exempel viltvård. På många orter har vi ett nära samarbete med lokala jaktvårdskretsar kring utbildningar, jakthundskunskap, föreläsningsverksamhet med mera.Jakt - Nya jägarskolan 
- Eftersök - Jaktskytte och fällfångst 
- Lär känna våra viltarter - Viltvård
- Styckning av vilt - Från skott till gryta
- Vildsvinsjakt
.

Mer info och anmälan

Fiske - Fiskevård, ringar på vattnet

Tillsammans med vår medlemsorganisation Sportfiskarna kan vi erbjuda olika kurser och andra aktiviteter inom sportfiske.

 

Vi arrangerar gärna cirklar i t.ex. flugbindning eller spöbyggnad vid intresse och vi har ett brett nätverk 
föreläsare och ledare! 

Inom området Jakt, fiske och viltvård samarbetar vi bland annat med Sveriges Sportfisk och Fiskvårdsförbund, Svenska Jägareförbundet,


"Artemis":
Åsbo-Bjäre Jaktvårdskrets startade under 2001/2002 en "damklubb" för intresserade föreningsmedlemmar eller blivande sådana. Sektionen eller klubben träffas under namnet "Artemis".

 

Kontaktperson för jakt och fiske: 
Jerker Allgulander Telefon: 040-10 87 80