logo

Tänk om hunden kunde prata

Välkomna till en lokal streaming i Uppsala av symposiet "Tänk om hunden kunde prata" direkt från Folkets Hus i Stockholm. Föreläsare är Per Jensen, Åsa Nilsonne och Kenth Svartberg som alla kommer att tala om hunden - vår fantastiska följeslagare sedan urminnes tider. Följ med på en resa genom århundranden där vår ömsesidiga relation och kommunikation skapat ovärderliga möjligheter till samarbete och utveckling.

Program för dagen

Kl 12.30 Portarna öppnas
Kl 13.00 Föreläsningarna startar
Kl 14.45 Kaffepaus och mingel
Kl 15.15 Föreläsningarna fortsätter
Kl 18.00 Avslutning

Vid det lokala arrangemanget visas en direktsänd streaming av ett pågående arrangemang på annan ort. Vi anpassar pauser efter de pauser som sker vid symposiet på Folkets Hus i Stockholm. Det kommer inte att finnas möjlighet att ställa frågor eller på annat sätt kommunicera med föreläsarna.

Presentation av föreläsare

- Per Jensen
Till vardags arbetar Per som professor i etologi vid Linköpings universitet där han leder olika typer av forskningsarbete. Pers hjärta klappar extra för hundar och deras alldeles speciella intelligens, utvecklad under en evolutionärt kort tid av samliv med människor. Eftersom hundarnas viktigaste omgivningsfaktor är människorna, som i tusentals år bestämt över deras reproduktion, har de utvecklat en unik förmåga att samarbeta och kommunicera med oss.

- Åsa Nilsonne
Åsa är psykiater och senior professor i medicinsk psykologi vid Karolinska universitetet och författare till bl a flera böcker om mindfulness. Att vara hundägare innebär att vi också utvecklas som människor, vi utvecklar ibland slumrande förmågor, något som Åsa kommer att berätta mer om under sin föreläsning. Kan hunden bidra till att vi blir mer goda, empatiska och lyckliga som människor? Kan vi genom hunden utveckla vår förmåga till närvaro och medvetenhet om hur vi kommunicerar? Kan vi genom hunden relatera till vår omgivning på ett mer harmoniskt sätt?

- Kenth Svartberg
Sedan 2003 är Kenth doktor i etologi på Stockholms universitet inom området hundars personlighet. Han har efter det bl a arbetat som forskare på Statens lantbruksuniversitet Ultuna där målet var att nå ytterligare kunskap om hundars olikheter. Kenth är författare bl a till boken Bra relationer och leder utbildningar för hundägare, instruktörer och lärare inom inlärning, relation hund och människa och allmän hundkunskap. Kenth har genom åren och med stor framgång, varit tävlingsaktiv inom olika grenar såsom lydnad, agility och vallning.
Information

Tänk om hunden kunde prata

 • Plats

  Kulturpunkten

 • Tid

  2018-01-13

  Lördag
  12:30 - 18:00

 • Pris

  100,00