logo

Tänk om hunden kunde prata - streamat symposium

Välkomna till en lokal streaming av symposiet ”Tänk om hunden kunde prata” direkt från Folkets Hus i Stockholm. I Umeå sänder vi symposiet i Dragonskolans aula.

Föreläsare är Per Jensen, Åsa Nilsonne och Kenth Svartberg som alla kommer att tala om hunden – vår fantastiska följeslagare sedan urminnes tider. Följ med på en resa genom århundraden där vår ömsesidiga relation och kommunikation skapat ovärderliga möjligheter till samarbete och utveckling.

Program för dagen
Kl. 12:00 Dörrarna öppnar
Kl. 13:00 Föreläsningarna startar
Kl. 14:45 Kaffepaus och mingel
Kl. 15:15 Föreläsningarna fortsätter
Kl. 18:00 Avslutning
Kl. 18:30 Dörrarna stänger

Vid det lokala arrangemanget visas en direktsänd streaming av ett pågående arrangemang på annan ort. Vi anpassar pauser efter de pauser som sker vid symposiet på Folkets Hus i Stockholm. Det kommer inte finnas möjlighet att ställa frågor eller på annat sätt kommunicera med föreläsarna.

Fri entré. Fikaförsäljning i pausen.
OBS! Föranmälan krävs. Anmäl dig via knappen BOKA till höger.
Alla är varmt välkomna oavsett om man är medlem i en hundklubb eller ej. Våra fyrbenta vänner är tyvärr inte välkomna denna gång.

Streamingen är en del i firandet av Svenska Brukshundsklubben som fyller 100 år 2018.

För med information kontakta Anna Johansson på Studiefrämjandet. anna.johansson@studieframjandet.se.

Varmt välkommen!
Studiefrämjandet och Umeå Brukshundsklubb


PRESENTATION AV FÖRELÄSARE
- Per Jensen
Till vardags arbetar Per som professor i etologi vid Linköpings universitet där han leder olika typer av forskningsarbete. Pers hjärta klappar extra för hundar och deras alldeles speciella intelligens, utvecklad under en evolutionärt kort tid av samliv med människor. Eftersom hundarnas viktigaste omgivningsfaktor är människorna, som i tusentals år bestämt över deras reproduktion, har de utvecklat en unik förmåga att samarbeta och kommunicera med oss.

- Åsa Nilsonne
Åsa är psykiater och senior professor i medicinsk psykologi vid Karolinska universitetet och författare till bland annat flera böcker inom mindfulness. Att vara hundägare innebär att vi också utvecklas som människor, vi utvecklar ibland slumrande förmågor, något som Åsa kommer att berätta mer om under sin föreläsning. Kan hunden bidra till att vi blir mer goda, empatiska och lyckliga som människor? Kan vi genom hunden utveckla vår förmåga till närvaro och medvetenhet om hur vi kommunicerar? Kan vi genom hunden relatera till vår omgivning på ett mer harmoniskt sätt?

- Kenth Svartberg
Sedan 2003 är Kenth doktor i etologi på Stockholms universitet inom området hundars personlighet. Han har efter det bland annat arbetat som forskare på Statens lantbruksuniversitet Ultuna där målet var att nå ytterligare kunskap om hundars olikheter. Kenth är författare bland annat till boken Bra relationer och leder utbildningar för hundägare, instruktörer och lärare inom inlärning, relation hund och människa och allmän hundk
Information

Tänk om hunden kunde prata - streamat symposium

 • Plats

  Dragonskolan

  Umeå

 • Tid

  2018-01-13

  Lördag
  12:00 - 18:00